Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Fiúk körülmetélése Budapesten...

Da_ni kérdése:

Fiúk körülmetélése Budapesten hol/hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van két gyerkőcünk (9 és 12 évesek) és szeretnénk őket körülmetéltetni, hogy később ne legyen ezzel gond.

Hol lehet/érdemes Budapesten megcsináltatni ezt, van valakinek ezzel tapasztalata?

jan. 31. 21:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

19!

Tudod te,mit jelent az a szó,hogy elszarusodott?

Nem hiszem, hogy bármelyik fiúnak/férfinak olyan lenne a pénisze vége,mint a körmünk vagy egy szürkemarha tülök...

febr. 2. 08:49
 22/28 anonim válasza:
87%

Igen, rosszul fogalmaztam. A pontos kifejezés a keratinizált. A Wikipédia így írja le a különbséget a két bőrrész között:

„Két különböző jellegű részből áll. Külső része az ún. »külső fityma«, amelynek felülete, jellege megegyezik a hímvesszőt borító bőrfelülettel. A nyugalmi állapotban a makkal érintkező ún. »belső fityma« azonban más, inkább a szemhéj, valamint a szájüreg belső hajszáleres bőrfelületére hasonlít, főként azért, mert igen gazdag idegvégződésekben, így a szexuális tevékenység során is szerephez jut.”

Ezért javasoltam azt, hogy olyan módszert végeztessen a sebésszel, hogy a belső rész megmaradjon. Ezáltal a külső szűkült rész eltávolításra kerül, anélkül hogy az előbőr érzékeny része eltávolítódna.

febr. 2. 09:25
 23/28 anonim válasza:
59%
Sétáljatok át a Klauzál téren és mire átértek már egyikőtöknek se lesz fitymája.
febr. 2. 17:16
 24/28 anonim ***** válasza:
62%

Atyavilág mennyi beszűkült látókörű ember van🙈...

Kedves kérdező! Keress egy jóhírű gyermeksebészt, aki készséggel fog segíteni nektek az ügy megoldásában, állami korházban is minden gond nélkül. Rutin eljárás a lényeg, h tényleg ügyes doki legyen. Mások véleménye meg nem számít, főleg, hogy a saját gyermekeid jóléte a fontos. Aki nem metélt, akinek nem voltak még gondjai az nem fogja tudni, hogy a gyermekeid min mennek keresztül és mennyi sz@rságtol kíméled meg őket...

Nekem is az a véleményem, hogy ha gond van vele, akkor mennie kell. És nem hasonlitható össze egy vakbéllel vagy bármilyen egyéb testrész levágásával a story 🤜🤛

(Magam is vágott vagyok tudom miről beszélek, van tapasztalatom vágatlanul és vágottan is💁‍♂️)

febr. 4. 10:42
 25/28 anonim válasza:
94%
Utolsónak egyébként igaza lehet. Nekem már gyerekkoromban voltak problémák, de végül sem az orvos, sem a szüleim nem akartak műtétet, mert az milyen durva dolog ugyebár. Megelégedtek azzal hogy a szűk előbőrt hátra lehetett húzni és tisztítani. Aztán ebből az lett hogy a tisztálkodással tényleg nem volt probléma, de maga a szűkület nem volt megoldva, ezért csak ernyedten lehetett hátrahúzni, mert mereven a szűkület nem engedte. Emiatt majdnem többször paraphimosis veszélybe kerültem, de végül szerencsére mindig sikerült visszaerőltetni. Természetesen a szűkület miatt a szexuális aktusra is alkalmatlan volt a dolog, és egészen addig nem is volt kapcsolatom, amíg felnőttként meg nem csináltattam. A lényeg hogy ha tényleg fennál a szűkület (ami nem letapadás!), akkor azt gyerekként mindenképpen meg kéne oldalni, akár műtéttel is, mert ha nem, akkor később kell. Ráadásul lehet hogy gyerekkorban elég egy dorsalis bemetszés, míg ha ez elmarad akkor később circumcisio lehet szükséges.
febr. 4. 15:05
 26/28 anonim ***** válasza:
79%
#25köszönöm és éljen, győzzön a józan ész. És sajanálom a storyd😔
febr. 4. 15:39
 27/28 anonim ***** válasza:
36%

De ha csak a kisebbnek szűk,akkor a nagynak MIÉRT?

Ha 12 évesen NEM SZŰK neki, akkor ez felesleges csonkításnak minősül. Remélem, egy orvos se végzi el a műtétet, mert visszafordíthatatlan!

Ui: a 12 éves akarja egyáltalán, vagy kényszerítve lesz? Mert ha akarata ellenére lesz csonkítva, egész életére tönkreteszed a szexualitását a trauma miatt!!!

febr. 4. 19:34
 28/28 anonim válasza:
100%
Összességében semmivel nem nagyobb csonkítás mint a mandulaműtét vagy hasonlók, és mivel azokat is elvégzik kérésre, ezért valószínűleg ezzel sem lenne probléma. Ráadásul a külső előbőr levágása semmilyen funkcionális veszteséggel nem jár. Azonban abban egyet értek hogy egy 12 éves számára trauma lehet, főleg ha nincs baj vele és nálunk az ilyen mögött nincs kulturális támogatottság sem. Tehát a szűkületes fiúnál mindenképpen javasolt a kezelés, de a nagyobbiknál nem feltétlenül kellene.
febr. 4. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!