Normális, hogy sosem kapnak gyógyszert a gyerekeim?
"ilyenkor normális, hogy állandóan betegek" Nem egészen.
Az ilyen orvos viszont elég trehánynak tűnik.
Most nyilván figyelembe véve az egyéni eltéréseket, én azt mondanám, hogy ez nem normális. Hetekig húzódó betegségek sem normálisak. Az én gyerekeim sem kapnak túl sok gyógyszert, lázcsillapítót meg köptetőt szoktam adni nekik, de ha ez nem elég 3-4 nap után már, akkor elviszem orvoshoz, mégpedig azért, mert ezek szerint olyan bajuk van, ami házilag nem kúrálható ki. És általában ez is a helyzet, olyankor kellenek a "keményebb" szerek. Mert egy átlagos, egészséges gyerek immunrendszere a hétköznapi betegségeket le kell tudja győzni kis rásegítéssel pár nap alatt, ha hetekig beteg (és most nem arra gondolok, hogy folyik az orra meg köhög kicsit, hanem tényleg elesett, lázas, étvágytalan, megy a hasa, stb), az már nem normális és feleslegesen gyengíti az orvos a szervezetét az orvosságok visszatartásával. Egyetértek azzal, hogy ne szedjen minden hapcira háromféle antibiotikumot a gyerek, de azért ez meg már a ló másik oldala.
TL;DR: váltanék orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!