Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Normalis, hogy igy reagal a...

Normalis, hogy igy reagal a gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Majdnem 2 eves gyerekem most eloszor beteg igazan, nagyon taknyos, picit lazas.

De ami meglepo volt szamomra, hogy olyan alap dolgokat nem enged, mint pl orrcsepp beadas vagy arcmosas, orrtorles. Folyik az orra ezerrel, de uvolt, sikit, mintha nyuznam, amikor siman csak zsepivel meg akarom torolni neki. Maganak se hajlando megtorolni, kifujni se, pedig amugy amikor nem beteg, ezeket szokta csinalni csak ugy jatekbol 😅

Orrszivast meg se emlitem, katasztrofa.

Inhalalasnak is olyan uvoltes a vege, hogy en sirni igy meg soha nem is hallottam.

De gyogyszert se lehet beadni neki, szirupot nem fogad el, mondjuk meg a flamborin cseppet pudingban megette, de el nem tudom kepzelni mi lesz akkor, ha tenyleg valamilyen mas gyogyszert kell szednie, hogy adom be neki. Le kell nyomni a torkan? 😬

Nalatok ez hogy van? Nem igazan van mas gyerek a kornyezetunkben, igy nem tudom mennyire normalis.

tegnap 07:29
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Pánik hiszti.

Nincs más, mint türelem, következetesség, higgadtság, határozottság.

Üvöltsön, de az arcüreggyulladás, a takonyban úszás nem működik.

Ahogy nő, ez változni fog.

Kitartás.👍

tegnap 07:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen normális, de nálunk 5 évesen is ez volt, az nem normális. Szirupot mindig utálta, 6 évesen már kaphatott tablettát, összetöröm, lekvárral konnyebben beveszi. Amúgy csak a kötelező dolgokat csinálom vele. Muszáj: orrszivas, antibiotikum (ha kell). Nem muszáj: köhögésre szirupok (nem is hatnak és utálja a legtöbbet), orrmosas, inhalalas. Lázcsillapító sziruprol is leszoktunk, mert rájöttem, hogy 39,5-ig semmi nem történik ha nem veszi be, csak alszik, hamarabb gyógyul. Ha nagyon lázas akkor valahogy lenyomtam a torkán (nem szó szerint). Orrszivast minden 2 éves utálja, én lefogtam, azt muszáj megcsinálni. Beteg, érthető hogy nyűgösebb, türelmesnek kell lenni. Ha nagyobb lesz, jobb lesz már.
tegnap 08:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Sokat segíthet, ha játszotok szerepjátékosat, orvososat, plüssállat-gyógyítósat, így nem fog tartani az egésztől.
tegnap 08:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! 😊
tegnap 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, a felsorolt tevékenységek minden ennyi idős gyereknél egy pankràcióval érnek fel.
tegnap 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!