Mitől lehet? Az ünnepek alatt influenzásak voltunk. 3 éves gyerkőcöm újra lázasodás miatt kapott antibiotikumot. Ezt egy hete befejezte, viszont azóta alig akar enni, azt mondja nem éhes mellé feltűnően sokat büfizik. Kezdek aggódni.
Figyelt kérdés
jan. 4. 21:09
11/16 anonim válasza:
Honnan szeded ezt a hülyeséget? Az ujralázasodás nem jelent automatikusan bakteriális felülfertőződést,ahogyan a zöld sárga takony sem. Ez hungarikum,amikor az orvos belenéz az ember szájába,azt mondja,hogy csúnya és már írja is az antibiotikumot. Bakteriális fertőzést csak teszttel lehet megállapítani, főleg ilyenkor légúti betegségeknél. Normális helyeken így írnak antibiotikumot.
12/16 anonim válasza:
Jaj dehogyis hungarikum, de látom te okosabb vagy. Még jó,hogy itt vagy az anyukának, így utólag, a félinformációidat biztis hasznosnak találja.
13/16 anonim válasza:
Az újralázasodás nem jelent automatikusan bakteriális fertőzést. Csak ha egyéb tünetekkel társul. Maga az újralázasodás sok gyereknél előfordul alkalmanként. Influenza antibiotikumot nem igényel.
14/16 anonim válasza:
12, Nyilván tőlünk fejlettebb országokban is van hibaszázalék,de ott sokkal inkább elterjedtebb a tesztelés. De gondolom,neked nagyon tetszik az itthoni rendszer,hogy sok gyerekorvos ilyen varázsló,hogy rápillant a gyerekre,és már ebből tudja,hogy milyen kórokozó van a gyerekben. Ráadasul egyre több gyermekorvos írja ezt le,egyre több internetes portál foglalkozik ezzel,de gondolom hozzád nem jutott el az információ.
15/16 A kérdező kommentje:
Nem vitaindítónak szántam a kérdésem, bocsánat! Én magam sem vagyok antibiotikum párti, viszont az orvost sem mertem felülbírálni így beadtam neki. Lehet rossz döntést hoztam és anélkül is rendeződött volna 2 nappal később. Soha nem volt még ennyire beteg, hozzá teszem én sem és borzalmasan aggódtam. Ezért vittem orvoshoz. Egy náthával nem szokásom.
jan. 5. 19:23
16/16 anonim válasza:
Nem hoztál semmi rossz döntést kedves Kérdező, a gyakorin mindenki mindenhez jobban ért,mint bárki más. Ha nem, akkor személyeskedéssel és bunkó stílussal nyomatékosít.
AB kúra után még 1-2, hétig normális, ha kicsit étvágytalan a gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!