Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ma voltam orvosnál a kislányom...

Ma voltam orvosnál a kislányommal. Azt mondta tüdőgyulladás gyanús. Ilyenkor nem kell röntgen?

Figyelt kérdés
Azt mondta pénteken feltétlen vigyem vissza és meglátjuk hogy alakul. Kapott antibiotikumot, köptetőt. Kérdeztem nem kell-e menni valahova. Azt mondta mivel nincsenek durva tünetei (köhög, taknyos) ezért egyenlőre ő megvárná a pénteket hogy alakul. Van miért aggodnom? Lehet komolyabb probléma?
tegnapelőtt 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ha nincs nagyon rosszul, és kapott antibiotikumot, akkor péntekig nem lesz gond. De ha aggasztónak találod a helyzetet vagy rosszabbodik, akkor inkább vidd be kórházba. Nekem volt olyan ismerősöm, akit csak hazaküldtek gyógyszer nélkül, nem javult, aztán tiszta kéken vitték be a másfél évest a kórházba, kiderült, hogy tüdőgyulladás volt, de nem élte túl. Nekem ez egy nagy tanulság volt, hogy ne bízzak meg feltétel nélkül semmilyen szakemberben, ha te rossznak látod a helyzetet, akkor inkább vidd kórházba feleslegesen.
tegnapelőtt 15:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az rtg-n van tüdőgyulladás, akkor kap antibiotikumot és köptetőt.

Ja, hogy azt most is kap... Akkor mennyivel lennél előbbre az rtg-vel?

tegnapelőtt 15:34
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
Itt alapvető problémák vannak. Tüdőgyulladás lehet vírosos vagy bakteriális. Ezt ránézésre nem lehet eldönteni csak vérvizsgálattal. Gondolom a doki csak felírta hasraütésre lehet teljesen feleslegesen. Tüdőgyulladásnak más tünetei is vannak a köhögésen és orrfolyáson kívül. Magas láz,rendívül rossz közérzet.ilyenkor feltétlen orvosnak megmutatni. A tüdőzörej nem egyenlő a tüdőgyulladással csak rtgvel lehet kimutatni,hogy valóban tüdőgyulladásról van-e szó.
tegnapelőtt 15:42
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Tüdőgyulladásnak más tünetei is vannak a köhögésen és orrfolyáson kívül

Vagy nem. Lehet akár láz és köhögés nélkül is...

tegnapelőtt 16:00
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó,lehet előfordul nagy ritkán. De ilyenkor ha nincs tünete a gyereknek melyik orvos küldi rtgre? Egyik sem. Ha nincs semmi tünete a gyereknek csak kis orrfolyás,ezzel nem is viszik orvoshoz a gyereket.
tegnapelőtt 16:10
 6/10 anonim ***** válasza:
19%
De egy tüdőgyulladás gyanúval miért kell az orvosoknak megvárni, hogy már olyan súlyos legyen a helyzet, hogy egyértelműen orvosi beavatkozásra szorul? Miért nem lehet azonnal röntgenre küldeni, ahol ha rossz az eredmény befektetik megfigyelésre?
tegnapelőtt 16:43
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez bennem is felmerül, valószínű azért, mert ennyire elmaradott az orvoslás és/vagy ennyire érdektelenek. Ha valaki erre mutató tüneteket produkál,alapnak kéne lennie,hogy röntgenre küldjük ha gyerek,ha felnőtt.
tegnapelőtt 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
87%

#2 +1

Nem a röntgentől gyógyul, hanem a gyógyszertől.

A röntgen arra való, hogy megerősítse a gyanút, amit a klinikum kelt.

A mellkasröntgenen a tüdőgyulladás megjelenése egyébként nincs összhangban a tünetekkel, később alakul ki (tehát még valószínűleg nem is látszana, ha van is neki), illetve már jól van a beteg, és még mindig látszik a röntgenen a gyulladás (consolidatio).

Ha még mindig csúnyákat hall az orvos és a gyerek közérzete sem javul, akkor érdemes röntgenezni.

tegnapelőtt 19:52
 9/10 anonim ***** válasza:
26%
A lassabban kialakuló tüdőgyulladás vírusos fertőzésre utal, akkor meg minek adott antibiotikumot, ha az csak a hirtelen fellépő bakteriális tüdőgyulladás ellen jó?
tegnapelőtt 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kétszer is volt tüdőgyulladásom. Egyiknek sem voltak súlyos tünetei. Rossz közérzet és garat fájdalom. Az első még gyerekként volt, azt könnyen megúsztam. A másodiknál diagnosztizáltak három hét alatt ügyeleten és háziorvosnál torokgyulladással, garatgyulladással, hörgőgyulladással és végül a szüleim toltak be a saját háziorvosukhoz, hogy hallgasson már rám. Azt mondta nem biztos benne, hogy tüdőgyulladás, de biztos, ami biztos menjek röntgenre. Addigra már köhögtem is. A röntgen után le sem ért a fenekem a folyosón már mondta a kiértékelő doki, hogy azonnal menjek be. Tenyérnyi folt volt már az egyik oldalon. Újabb kb. 1,5 héttel később kezdtem fulladni, pedig már a második adag antibiotikumot szedtem.

Az a baj, hogy ha vírusos, akkor úgysem tudnak igazán mit adni. Tüneti kezelés van és leküzdi a szervezet. Ha bakteriális, akkor meg próbálkoznak antibiotikummal. Adnak biztos, ami biztos és ennyi. Szerintem már nagyon nagy bajnak kell lennie ahhoz, hogy komolyabb vizsgálatokra küldjenek ezzel.

tegnap 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!