Kötőhártya gyulladás lenne szerintetek, vagy konnycsatorna elzáródás? Persze holnap hívom a dokit!
Sziasztok!
A kisfiamnak, aki 2,5 éves, ma reggel óta gennyszerű váladék (sárga takonyszerű) van a szemében. Előbb a jobb szeme sarkában jelent meg, majd nemrég már a bal szeme sarkában is. Tegnap még semmi baja nem volt. Kb. 3 hete taknyos, de az elmúlt pár napban már csak reggel, vagy olykor. Ahogy a többi gyerek is a bölcsiben... Mióta jár, sokszor volt beteg, előtte szinte soha. Viszont az utolsó időszakban már csak az orra folyik, ha elkap valamit, nincs láza szerencsére.
Reggel óta törölgetem neki, főzött vízzel, ami lehűtöttem. Anno emlékszem, mikor még pici volt, így kellett tisztítani a szemét. De ez most már. Piros is neki. Nem könnyezik, de olyan, mintha könnybe lábadt lenne. Illetve gennyes folyadék van mindkét szemében? Mi lehet? Mit csináljak holnapig? Köszönöm a segítséget előre is!
Valószínűleg kötőhártya gyulladás.
Nálunk az oviban és az iskolában is ez tombol már egy ideje sajnos.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Közben betelefonáltam a hétvégi ügyeletre (nem Magyarországon élünk). Azt mondták, hogy magától helyre jön az esetek többségében, vizes vattával tisztítsam neki rendszeresen. Viszont ha észreveszem, hogy fáj neki, feltűnik, hogy a látása romlik, pl. közelebbről nézi a játékokat, tv-t, akkor viszont orvoshoz kell fordulni.
Ezzel ne hivogasd az ügyeletet hanem vidd be. Persze elmúlhat magától, de miért hagynás szenvedni???
Szemcsepl és másnapra semmi baja.
Így majd éjszaka keltegetheted 1,5-2 óránként törölgetni a szemét hogy reggelre ne tapadjon össze teljesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!