3 galliumos lázmèrő ment tönkre 2 nap alatt nálunk. Mièrt?
Egyik 4 èves volt, a másik 9 hós. Sokat használtuk, mindig ugyanùgy. Fenèkbe babának, hónapljban gyereknek. Tökèletesen müködött, erre az egyik nem mèrt 36,6-nál többet fenèkben egy meleg fejű babánál. (Alaphőnèl is 37-ig minimum felmegy ès abból minusz fèl fok.)
Másnap a másik is eljátszotta ezt ès az ùjonnan vett 3. is.
Meleg vìz alá tève van amelyik felfelè megy, de hónaljban is 36,4-nèl megáll az egèsz családnál.
Hogy lehet ez??
Vagy csak simán nem volt lázas. Minek lázmérő, ha te jobban tudod?🤣 Nekem is van, amikor meleg a babám feje, de tudom, hogy nem lázas. Persze, azért van, hogy rámérek, de aztán nem vitatkozom a lázmérővel.
Vagy nem hagyod bent elég ideig.
De mindig ugyanaz van, ha nem lázas, csak meleg a koponyája (bár ezèrt èn ezèrt nem mèrem sokat, de most beteg): bedugom a fenekèbe ès kb 5 mp után lassan, kb 1,5 perc alatt felaraszol olyan 37,3-ra kb. Abból fèl fokot levonok.
Ha lázas akkor ugyanez, de nem araszol, hanem azonnal felszalad ès 2 percen belül ki is jön, hogy mennyi a hője.
Most meg 36,0-ról kb 1 perc után felaraszol 36,6-ra ès ennyi.
Fogadd el, hogy nem lazas a gyerek :DD
Amugy a mi digitalisunk se mutat jo homersekletet 37 fok alatt. Egyszer erre kaptam egy magyarazatot a patikaban, hogy ez miert van, de elfelejtettem. 🤣Valahogy a hotagulashoz van koze.
Viszont amikor tenyleg lazasok vagyunk, jot mutat.
Jól írod, van egy kis elhajlás a hőtágulási görbében. ( Alul kajla, feljebb egyenes) Úgy lövik be, hogy ez a pontatlanság az érdektelen zónába essen. Tehát a normál hőt méri lejjebb a ténylegesnél. A pontossága viszont a 37 feletti zónában tökéletes. Ezért lázmérő és nem hőmérő.
Vannak alacsony testhő mérésére kalibrált eszközök, de azok csak a kihűlt, vagy mesterségesen hibernált betegek esetén használatosak. A házi használatra ezek szükségtelenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!