Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 11 hónapos oltás után másnak...

11 hónapos oltás után másnak is nyűgösebb a babája?

Figyelt kérdés
Lányom kedden délután kapta a 11 hónapos oltást. Előtte beteg volt, de azt mondta az orvos, hogy már nem olyan piros a torka csak egy picit, kaphat oltást. Mondta még az orvos akkor, hogy ettől nem kellene lázasodjon mert ezt kapta 4 hónaposan is, és már emlékszik rá a szervezete. Ettől függetlenül másfél napig hol láza volt, hol belső láza. Hívtam az orvost, annyit mondott hogy adjak lázcsillapítót neki és jobbulást kíván, ennyivel rám nyomta a telefont. 😐 Pedig pontosan azért hívtam fel, hogyha nem kellett volna lázasodjon az oltástól akkor miért lázas mégis? Ezen kívül mint a két szuri helye bepirosodott amit borogatok neki napjában többször, de nehezen múlik. Nem is értem hogy egy oltás miatt minek kíván jobbulást. 😐 Tulajdonképpen, annyit vettem még észre hogy azóta nem bírok vele csak nehezen, állandóan hisztis, nyűgös ami nem vall az én lányomra, mint akit teljesen kicseréltek. Illetve jóval kevesebbet eszik és iszik. Más is járt így?

ma 08:08
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem még írni hogy már régóta átaludta az éjszakát este 10től reggel 7ig. Mióta kapta az oltást már aznap éjjel felkelt, nem sírt csak fent volt 2 órát éjjel és nézelődött. Azóta is este nehezen alszik el, "keres" a szemével altatásnál, pontosabban nem akarja lecsukni a szemét hanem nézelődik, mintha keresne valamit, még ringatva alszik egyenlőre, de majd kifordul azóta a kezünkből, se nálam se a férjemnél nem marad. Illetve ugyanúgy felkel éjjel is. Néztem hőt neki, éjjel nem volt láza, csak reggel-este, délben pedig belsőláz. Fogalmam nincs most mi ez de minden felborult, nem ismerek rá a lányomra azóta. :(
ma 08:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy esetleg az oltás "körülményei" miatt fél esetleg.. szegény annyira ordított hogy majdnem megfulladt a saját nyálától, és hiába oda akartam menni , szóltam hogy vegyék fel picit hogy nehogy megfulladjon, csak erőszakosan lefogta az aszisztens nő továbbra is a kicsit, alig tudtam megnyugtatni utánna, annyira sírt hogy már rángatózott bele pedig előtte sosem csinált így. Lehet az oka ennek a viselkedésnek hogy kapott egy kisebb sokkot vagy valamit és azért lett félős és nyűgös? Próbálok minden szeretet megadni neki és türelmes lenni, de azóta fél az idegenektől is. Pedig már nem volt nagy bajunk vele, most ha meglát valakit rajtam és a családtagokon kívül egybol sír. :(
ma 08:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi az a "belső láz", amit 2x is írsz, szóval gondolom nem elírás - vagy lázas a gyerek, vagy nem.

Nálunk nem az asszisztens fogja le a babát, hanem a szülő, mármint a felsőtestét, és csak a lábát fogja az asszisztens, ettől függetlenül persze még felizgathatja magát, de azért az más szerintem, ha nem is lát és így megijesztik, fájdalmat okoznak neki, ezt legközelebb így ne engedd.

Milyen oltást kapott 11 hónaposan? Az enyém most 7 hónapos, kedden kapta a 2. Bexserot, és 12 hónapos koráig nincs több kötelező, akkor kell majd mennünk. Minden oltásra lehet egy kis láz, duzzanat, pirosság az immunválasz, főleg ha előtte beteg volt, kicsit gyengébb volt az immunrendszere, ha nyűgös adj neki lázcsillapítót. És igen, lehet, hogy most azért zaklatottabb kicsit, nehezebben alszik, mert ennyire durván, nélküled fogták le az oltáshoz, meg már jobban tudatában van mi történik mint pl. 3 vagy 4 hónaposan. Nem kell ezt túlparázni, lehet rajtad is érzi, hogy feszült, ideges vagy, pár nap és elmúlik majd valószínűleg.

ma 11:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Belső láz- hívtam az orvost hogy a kicsi nagyon nyűgös, meleg a feje mint mikor lázas meg a kis teste is, ki van pirulva az arca, könnyezik a szeme, és olyankor szokatlanul sokat iszik vizet, de viszont ha hőt mérek neki akkor normális, + valószínűleg fájt a feje mert állandóan dörzsölte és nyomkodta mindenhova (ágy, föld, akár belém is). Azt mondta az orvos hogy belső láza van adjak neki Panadolt.

Nálunk itt nem is engedik hogy a szülő fogja a gyereket.az enyém kapott születésekor 2 bcgt, ezen kívül van kötelező oltás 2 hónaposan, 4 hónaposan, 11 hónaposan, 12 hónaposan, 5 évesen, 6 évesen, és 14 évesen ha jól tudom. A nem kötelezőket nem adattam be. Nálunk mivel a lányom nem akarta hagyni magát és forgott volna oda vissza, elég durván szinte rá telepedett az aszisztensnő, szinte rá feküdt.. minket szülőket meg odébb is küldtek mert "nem férnek" tőlünk végezni a dolgukat és ezt így szokták :/

ma 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!