Minden egyes alkalommal orvoshoz viszitek a gyereket ha taknyos?

Figyelt kérdés

Gyerekem szeptemberben kezdte a bölcsit, előtte kb 2 szer volt beteg. Most megy kb 4 napot aztán mininimum 1 hetet itthon van, mert jön a takony, köhögés és kiírja az orvos minimum 1 hétre, pedig sokszor 3-4 nap után már kutya baja. Ma reggel megint betaknyosodott. Ha holnap elviszem dokihoz megvizsgálja, felír valamit és visszahívja jövőhét csütörtökre. Ti minden taknyos betegségnél mentek egyből a dokihoz? Nem akarok felelőtlen szülő lenni, azt sem szeretném hogy másokat lefertőzzön, de benn is kb minden gyerek állandóan taknyos, nekem meg dolgoznom kéne, de ez így szinte lehetetlen.

Nincs láza, jó a kedve én most azon gondolkodom hogy holnap itthon tartom és ha hétvégén jobban lesz hétfőn mehet bölcsibe ha meg nem akkor nyilván viszem orvoshoz.

dec. 5. 09:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy viszem

Úgyis csak a szokásos:

C, d vitamin emelt adag

Tea

Inhalálás

Esetleg orrszivás

Igazolásért szoktam csak írni neki emailt

dec. 5. 09:43
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy. Orrfújás, vitamin, köptető, lázcsillapító, akkor viszem csak, ha nem javul, ha ugat, ha valami extra dolog adódik.
dec. 5. 10:21
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

Dehogy viszem, soha nem vittem még ilyen miatt. Marmint, most miért kellene az orvos egy sima megfázás miatt?

Az enyém mondjuk ovit kezdte most (bölcsis nem volt), eddig kétszer volt taknyos 3-4 napra, az első nap, mikor még csak picit szipogott, még vittem, amikor rendes zöld orrfolyása volt, akkor nem.

dec. 5. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Dehogyis. Kb. soha, csak ha nagyon fáj valamije vagy több napig lázas. El tudom dönteni én is, hogy itthon fogjam-e. Olyankor felhívom a dokit az igazolás miatt és kész. Mindig mondja, ha rosszabbodik vigyem be, de nem szokott rá szükség lenni. 🙂

Itthon pedig csaj akkor tartom ha sűrü zöld cucc folyik az orrából, ha elesett, lázas vagy annyira köhög, hogy zavarja az alvását, esetleg a többi gyerek alvását is. Ha minden ki takonnyal itthon maradnának sosem járnának ősztől-tavaszig. Suliban már külön kérték, csak akkor maradjon ha tényleg beteg.

dec. 5. 11:01
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Csak az igazolás miatt mentünk a dokihoz....
dec. 5. 11:34
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy. Ilyen apróságok miatt nem viszem dokihoz csak akkor ha nagyon csúnyán köhög vagy több napig lázas és társul mellé más gond is vagy ha fáj a torka és esetleg antibiotikum kellene de akkor se egyből rohanok vele. A szokásos gyógyszereket adom neki és ha nem javul vagy rosszabb csak akkor viszem.
dec. 5. 11:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A bölcsis nevelő ugyanezeket mondta.
dec. 5. 12:54
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Dehogyis. Kb mindig otthon ülnénk akkor
dec. 5. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Írok egy emailt az orvosnak, megkérdezem, hogy látni akarja-e. Nálunk a takonykór mindig fulladással kezdődik (amire van gyógyszer felírva, nem rohanunk az orvoshoz azonnal de oviba már nem viszem) és hurutos köhögésbe torkollik. A hurutos szakaszban 3-4 naponta nézi az orvos. Másfél hét alatt szokott lezajlani.
dec. 5. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor haza sem kéne jönnünk az orvostól. : )
dec. 7. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!