Torokgyulladásnál meddig tart a láz?
Figyelt kérdés
11 hónapos lányomnak szombat délután óta láza van. Vittem orvoshoz, azt mondta fogzás adjak panadolt. Szombaton le is vitte a lázat (38,7. Volt). Vasárnap hajnalba újjabb láz (38,7 úgyszintén) levitte a panadol. Délután 2re újjabb láz, adtam panadolt ennek ellenére felment 39,7re(!!) majdnem 40 fokos láza lett, sem kupot sem szirupot nem kaphatott, ecetes zoknival húztuk le neki 38,3ig vitte le. Aztán visszament 39re neki. Akkor már kapott kúpot, az levitte reggelig, hétfő reggel nem volt gond, 14:00 óra után újjabb láz, Nurofen szirupot adtam levitte, este újjabb láz, újjabb Nurofen, ma reggelre megint láz.. sürgősségin voltam vele már vasárnap, kapott antibiotikumot mert azt mondták 4 foga jön egyszerre és piros a torka.. a láz még most is elő jön neki. :( vizet nem akar inni, úgy kell adjam szilingával neki a vizet mert kezdett kiszáradni. Enni is kevesebbet eszik. :( meddig tarthat torokgyulladásnál a láz? 3 napja nem alszunk a férjemmel vagy csak felváltva 1-1 órát mert hirtelen szökik fel a láza, kezdünk kimerülni.. meddig tart a láz? Megvizsgálták, egyéb baját nem találtak. Elnézést a hibákért, kissé sietve írtam.nov. 26. 12:07
1/13 anonim válasza:
Mindkét gyerekemnél azt tapasztaltam hogy 3 nap láz után 4. napra inkább már csak hőemelkedés volt. Orvosunk is mindig mondta, ha 4. napra sem múlik, akkor hívjam és ismét ránéz. Valószínű nálatok elég nagy gyulladása lehet, ha antibiotikumot írtak fel. Lekopogom, de nálunk egyik gyerek sem kapott még, pedig ők is betegesek.(11 hós és 4 éves lesz). Ha ma sem rendeződik, legalább egy hőemelkedésig, lehet jobb lenne ismét felkeresni orvost. Nehogy nagyobb gyulladás legyen. Esetleg egy langyos teát minden nélkül(Pickwicknek van gyerek teája, koffein mentes) próbálj adni, hátha a víz helyett kicsit jobban esik betegen neki. Én sem vagyok tea párti, de szükség törvényt bont. Inkább, minthogy kiszáradjon!
2/13 A kérdező kommentje:
Semmilyen folyadékot nem hajlandó elfogadni. Sem teát, sem vizet, már elkeseredésemben még rostos szukkal is próbálkoztam de még az sem kell neki semmiből és sehogyan. Amint meglátja hogy folyadékot akarok adni neki veri ki a kezemből, szorítja a száját vagy rosszabbik esetbe sír/ordít. Mástól sem fogadja el nem csak tőlem. 2 orvos is látta eddig, értetlenül állnak előtte hogy miért nem iszik.
nov. 26. 16:00
3/13 A kérdező kommentje:
Szégyen nem szégyen már sírok az idegtől..
nov. 26. 16:02
4/13 anonim válasza:
1-es vagyok. Próbáltad az ínyét bekenni evés/ivás előtt pl. Dologéllel? Vagy bármivel amit használsz fogzásra. Ez a sírás, száj összeszorítás gyanús. Biztos fáj a torka is, na de attól ennyire nem ellenkezne egész nap szerintem. Fülét is nézték? Nàtha van? Ha van, akkor evés előtt mindenképp szívd le. Ínyét is kend be előtte egy 10 perccel. A durva beteges,fogzós időszakban evés előtt adnék neki pl. nurofent(nálunk ez bevàlt), ha már ennyi ideig nem hajlandó enni és inni. Láza lejjebb ment?
5/13 anonim válasza:
És még valami.. miből itatod? Ha máshogy nem megy, és ha a kanalat elfogadja, akkor kanállal próbálnám.
7/13 A kérdező kommentje:
Igen próbáltam, akkor egy picivel jobban eszik ha kenem az inyét. Nézték a fülét is nincs baja, nátha nincs. Mostmár lejjebb ment a láza, enyhe láza van csak, délután volt hő emelkedése, ott megállt, most ment fel estére még 38,1re (38,6 fenekébe mérve). Kanállal sem fogadta el, de itatom szilingával, így legalább muszály lenyelje, mostmár iszik pár kortyot a kis üvegjéből is. :) köszönöm a választ és az eddigi tanácsokat. Remélem helyre jön mostmár. :)
nov. 26. 21:21
8/13 A kérdező kommentje:
Estére még volt enyhe láza, aztán már éjszaka és most reggel nem, talán egy minimális hőemelkedése, de még annak dem mondhatni. (37,6ot mértem a fenekébe ami 37,1 tehát rendben van). A vizet még most is nagyon keveset iszik üvegből 2-3 szívás és csapja el a fejét.. szóval egyenlőre még sziringával kapja és próbálkozom pohárból itatni. Egyenlőre csak játszik a pohárral, szívószálat csak rágja (fogalma nincs hogy neki azt szívni kéne).. meg úgy mindent is rág jelenleg..
nov. 27. 08:32
9/13 anonim válasza:
De jó, akkor már talán rendben lesz! Valószínű akkor tényleg inkább a fog a ludas. A nagyobbik fiam volt hasonlóan durva amikor fogzott. Esetleg még annyit tudsz neki segíteni, hogy könnyebben áttörje az ínyét a fog, hogy adsz a kezébe babapiskótát/baba kekszet/kiflit, amit jól tud csócsálni, HA elfogadja. Legalább masszírozza az ínyét is. Kitartás! ❤️👍
10/13 A kérdező kommentje:
Valószínűleg 3 napos láz okozta neki ezt. Elmúlt a láz, és kipöttyösödött :(
nov. 27. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!