Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyermekem légúti allergiás,...

Gyermekem légúti allergiás, Mometason orrsprayt használ ez év januárjától. Ezt a fajta orrsprayt szabad ilyen sokáig hasznàlni?

Figyelt kérdés
Más is használja ezt az orrsprayt gondolom, tőlük szeretnék választ, köszönöm
okt. 19. 20:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A hosszútáv ez esetben éveket jelent.

Én kérdeztem a fül-orr gégész dokit. Mert nálunk mindkét gyereknek kell, főleg téli időszakban. És a gyógyszerész mondta, hogy max 1 hónap, a gyerekorvos szerint 2. A fülész szerint meg ameddig kell.

A nagyobbik januárban kezdte, nyáron volt egy kihagyás, megint használja.

És már régebben is használta hosszabb ideig. Mondjuk neki 1x kell este fújni.

okt. 20. 07:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekünk is ezt írta a pulmonológus. Egy idő után nem fog használni.
okt. 20. 07:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Érdekes egyébként, hogy az orrspray esetén nem javasolják sokáig meg nem fog használni. Ugyanilyen kortikoszteroidokat adnak belélegzős formában asztmára (mometazont lehet hogy nem, de biztosan van hatóanyag ami lehet orrspray is) és azok pont hogy hosszú távon, akár életen át alkalmazandó gyógyszerek. Ott nem merül fel, hogy egy idő után ne hatna. Nem tudom, mi lehet a különbség oka.
okt. 20. 08:48
 14/16 A kérdező kommentje:
És kb mennyi idő múlva nem fog használni? Én azt vettem észre,ha reggel nem fújok neki egész nap fújja az orrát, vizes orrfolyása lesz.
okt. 20. 10:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Alaphangon 2 hét kell, mire elkezd hatni. Nálunk úgy volt, hogy 2 hétig kellett reggel és este, utána már csak este.
okt. 20. 10:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Lányom 4,5 évesen nem idült nem heveny bronhitis és rhinitis miatt kapta. Ősztől tavaszig nonstop felső légúti beteg volt kisebb korban, jelenleg 9 éves, sokat javult szerencsére azóta.

Neki úgy 2 év után már nem volt olyan hatékony.

okt. 20. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!