Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Meddig tarthat ez a fajta kiütés?

Meddig tarthat ez a fajta kiütés?

Figyelt kérdés

Fiamon csalánkiütés jött ki, vélhetőleg (egyre kevésbé tartom valószínűnek) allergia miatt egy hete. Kapott rá gyógyszert, 2x adtam neki este de nem vagyok benne biztos, hogy hatásos.

A kiütései egy-egy helyen kijönnek, elmúlnak egy fél órán belül, kijön máshol. Van, hogy órákig nincs rajta.

Semmi olyat nem adok neki, ami új és amúgy se változott semmi a környezetében.

Aki találkozott hasonlóval, mennyi ideig tarthat ez?

2022. febr. 22. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Lanyomnak a hozzátáplálással jött ki 2 napja. Mára tűnt el.
2022. febr. 22. 15:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha csak 2x adtál a gyógyszerből, mitől várod, hogy javuljon? Mit kap?
2022. febr. 23. 14:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Cetrizint kapott.

Mivel hálistennek senki nem allergiás a családban, így sose hallottam erről a gyógyszerről, a betegtájékoztatóban nincs benne meddig érdemes szedni.

Elviekben 5-10perc alatt el kellene múlasztania a kiütéseket, de nem így lett, így inkább abbahagytam mintsem baja legyen a gyereknek. Azóta beszéltem a gyerekorvossal aki megerősítette, hogy nyugodtan adhatom neki most egy hétig minden nap, meglátjuk mi történik.

2022. febr. 23. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:

5-10 perc alatt fel sem szívódik, ki mondott neked ekkora hülyeséget?

Napokig kell adni, hogy elmulassza az allergiás tüneteket, kiütéseket.

2022. febr. 23. 19:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Egy ismerős anyuka mondta, hogy mikor ő adta a gyereknek annyi idő kellett. Nyílván erre nem lehet számolni de kb ez az egy támpontom volt mert jött a hétvége, akkor meg nem zargatom az orvost. A gyereknek semmi más baja nincs csak pöttyös pár helyen.
2022. febr. 23. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ismerős anyuka gyerekénél akkor gyógyszer nélkül is ugyanúgy elmúltak volna a kiütései :)
2022. febr. 27. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!