Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Antibiotikumot (Aksolin) nem...

Antibiotikumot (Aksolin) nem tettem be hűtőbe bekeverés után. Lesz ebből valami baj?

Figyelt kérdés
Csütörtök délelőtt (ma vasárnap van) vettem és kevertem be a szuszpenziót a gyereknek. 2 beteg gyerekkel vagyok itthon 1 hete, rohadt fáradt vagyok, kimaradt a betegtájékoztatóról az az infó, hogy bekeverés után hűtőben kell tartani. Ma reggel néztem, hogy az amúgy fehér színű lötty ilyen tejeskávé színűvé változott, akkor néztem, hogy amúgy hűtőben kell tárolni. Szerintetek ez még beadható? Nyilván ma a dokit nem tudom hívni, holnap délután rendel, akkor vinném vissza a gyereket. Sokat javult azóta a betegség, de még nem 100%-os.
szept. 8. 08:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnám be amíg nem beszéltem dokival. Ha van a környéken ügyelet, akkor hívd fel őket. Esetleg a legközelebbi kórház gyerekosztályán is érdeklődhetsz telefonon.

Azt viszont jegyezd meg, hogy a bekevert szuszpenziók 90%-a (ha nem 100) hűtőben tárolandó.

szept. 8. 09:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Így én sem adnám be. Nem véletlen kell hűtőben tárólni, ha rávan írva.
szept. 8. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy jártam tavasszal, én nem adtam be, írattam fel másikat, hogy ne szakadjon meg az antibiotikum kúra, mert elvileg az sem jó, de a doki kifejezetten mondta, hogy jól tettem, mert ami már be van keverve és nincs hűtőbe rakva, azt inkább ne használjuk fel. Különben azt mondta, hogy nem is romlandóság szempontjából van vele baj, hanem így gyengülnek a hatóanyagok, mindez szebben, orvosiasabban fogalmazva😄
szept. 8. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha már más lett a színe, nem szabad.
szept. 8. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Az nem alapból narancssárga?
szept. 8. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem.
szept. 8. 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, osszekevertem, bocsi
szept. 8. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!