Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Napszúrást kaphatott a 10...

Napszúrást kaphatott a 10 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Ma balatonon voltunk, de javarészt felhős volt az idő, közvetlen napfény nem sokszor volt. Kislányommal kétszer voltunk a vízben, sapi is volt a fején. Ivott rendesen, nem égett meg a bőre sem. Hazafele a vonaton meleg volt, kb 6 körül értünk haza. Itthon se volt vele semmi, jókedvű volt, annyi, hogy korábban elaludt mint szokott, 8 körül, de azt gondoltam, biztos azért mert elfáradt a nagy fürdésben. Éjszaka sokszor kel még cicizni, most is felkelt pár óra múlva, és éreztem, mintha melegebb lenne a teste. Nem sírt, nem hányt. Meleg van a szobában is nagyon. Azt hittem, talán csak melege van. Később újra ébredt, de akkor már még melegebb volt. Akkor megmértem a lázát, és 38 fok volt neki. Jókedvű volt, nem sírt, adtam neki inni, kapott kúpot, le is fürdettem, hogy kicsit hűljön. Annyi, hogy kakilt egy nagy adagot, kb 5 perccel a kúp után, de így is lement a hője 36.9re.

Így is lehet, hogy ez napszúrás?

Most alszik még.

Nem náthás, nem köhög, semmi egyéb tünete nincs a lázon kívül. Bűntudatom van, mert bár javarészt sapiban volt, néha volt, hogy levette magáról, és nem tettem vissza egyből neki, és akkor lehet ez miatt kapott napszúrást. :(

aug. 18. 06:02
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

Hőguta lehet, igen.

Nem a sapi számít, hanem hogy az ő hőháztartása még nehezen kezeli a 39-40 fokot. Van rajta pelenka, ez extra melegítő réteg, van rajta nadrág, póló és még a feje is be van fedve sapkával, ami tudom furán hangzik, hogy gond lehet- de nem engedi lehűlni, mert az izzadtságot nehezen párologtatja ha a feje sapkával van fedve.

Ki sem kellett volna vinni igazából ebben a hőségben, a babák még extra érzékenyek.

De ne izgulj, szívósak is. Reggelre visszahűlnek.

aug. 18. 06:51
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem meg nem napszúrás, akkor legalább a közérzete rossz lenne vagy hasonló.

Gondolom jó sokan voltak, simán elkaphatott bármit, a víz sem a legtisztább...

A fiam nemrég gyógyult meg, valószínűleg 3 napos láz volt, az elejèn nem volt semmi tünet, csak a láz.

(Amúgy mennyi volt a láza? Ha nincs rosszul, akkor én nem szoktam csillapítani lázàt, éjszaka meg biztos nem hűtőfürdőztetném, mert csak felélénkül tőle.)

aug. 18. 07:33
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Inkább enyhébb fertőzésnek tűnik. Nekem volt gyerekként napszúrásom, olyan öt éves lehettem, de emlékszem, hogy nagyon rossz volt a közérzetem, fejfájás, émelygés, egyszer hánytam is. Kislányod egy napszúrással sokkal nyűgösebb lett volna.
aug. 18. 08:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyerek (igaz jóval nagyobb) meg 2x hányt, a feje fájt nagyon de láza nem volt. Szintén strand után. Másnapra minden panasz megszűnt.

Szerintem mindegy minek hívjuk, ha nem múlik, akkor orvos, de ha mára-holnapra elmúlik, fogd utólagosan a napra, nem sok jelentősége. Közösségbe ma gondolom úgy se vinnéd, ha rosszul volt éjszaka.

aug. 18. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Nem napszuras, valami más. Nálunk ugyanez volt másfél órát ült a napon, másnap láz, gpndoltam napszuras. Lázas volt pár napig, kiderült, hogy húgyúti fertőzés.
aug. 18. 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
38-ra meg lázcsillapítót se kell adni, ha nem érzi magát rosszul, hűtőfürdő teljesen felesleges
aug. 18. 12:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ma is lázas volt még, nincs magas láza, 38.1 volt neki. Kicsit napközben nyűgösebb volt időnként.

Mivel annyira nem volt rossz kedve, játszott is, cicizett is, evett is, nem hagyta el magat, a ezért nem mentem el vele az ügyeletre, de holnap felhivom a gyerekorvost azért.

Nem tudom, mi lehet ez. Talán csak vírus tényleg. Jah meg négyszer volt ma higabb széklete, de az szokott lenni máskor is.

aug. 18. 21:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Vírus. Az én lanyom is 2 napig volt lazas,plusz volt hasmenese is
aug. 19. 03:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma is még hőemelkedése van.
aug. 19. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!