Meddig normális a magas láz?
4. napja van a kisfiam láza (20 hónapos), nem egész nap, de éjszaka arra ébredünk, hogy tűz forró és piros, mint a rák az arca. Napközben 38,5-39 között van. Alig eszik, itatom, főleg tejet fogad el, de próbálom kis teával adni (amit önmagában nem iszik meg, nem szereti). Nyöszörög, megébred és sír a délutáni alvás közben. Most küldtem el a férjemer oorcseppért és valamilyen köhögés elleni szirupért, mert szerintem az is zavarja, hallani, hogy van lerakódás, illetve kicsit liheg, szóval orrdugulás is fennállhat. Napközben nem igazán vettem észre (nem veszi a száján a levegőt), inkább éjszaka, mikor felmegy a láza. Eddig csak paracetamolt kapott, van Nurofen is otthon, de mivel alig eszik valamit, azt nem adom neki, mert tudom, hogy az ibuprofen rosszabb a gyomorra nézve + sosem kapott eddig ibuprofen tartalmú gyógyszert.
Mikor kell orvoshoz fordulni (ha kell!)? Nem jár bölcsibe, eddig egyszer volt láza (2 napig) úgyhogy nem tudom mi a normális, meddig normális a láz stb. Hallottam 3 napos lázról, de ez már a 4. nap.
Tanácsok, tippek? Köszönöm szépen előre is mindenkinek! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
10 nap láz egy vírusfertőzésnél teljesen normális. Akkor kell dokihoz menni, ha pár nap láztalanság után újra lázas lesz, annyira bágyadt, hogy nem lehet itatni, bűzös lesz a vizelete.
Nyugodtan adj neki Nurofent, nálunk sokkal jobban hat, mint a paracetamol. Mikor lázas nagyon ne bugyoláld be, szellős ruha had tudjon hülni a szervezete.
Amúgy van egy tök jó app Lázbarát, ha bizonytalan vagy segít dönteni, hogy bevidd-e vagy nem.
12! NE a szülő döntsön és diagnosztizáljon. Nem gyerekorvos. Szépen vigye el az ügyeletre. Ott a szakember majd megállapítja,mi a baj,és milyen kezelést igényel.
Egy app meg főleg NE döntsön már..helyettem és az orvos helyett.
A láz nem betegség, hanem tünet. A többi tünettel együtt kell kezelni, ha a gyerek csak lázas, folyik az orra, akkor egy sima nátha vagy influenza, mindkettő vírus, beviszed a dokihoz, aki elmondja, hogy szívd az orrát és kapjon lázcsillapítót, de a lázas gyereket legalább elcitáltad és ott ültél vele lehet órákat, ahol a legyengült szervezetével még lehet begyűjtött valami nyavaját.
Nekem is 2 gyerekem van, 2X voltam eddig velük ügyeletenerős hasfájással a láz mellé-vakbélgyanú miatt és mikor sírva pisilt a gyerek. Minden màst itthon tudtunk kezelni. Gyerekorvoshoz is max fülfájással mentünk.
Nyilván mindenki azt csinál, amit akar, én ha betegek hagyom őket pihenni, figyelek, hogy eleget igyanak, csillapítom a lázat ha kell ill. a fájdalmat. Dokitól általában csak igazolást kérünk.
Az ügyeletre becipelés és az 5 nap után kérdezem csak meg az orvost között félúton van a telefonos érdeklődés. Szerintem az a jó megoldás. Ha azt mondják, menjetek be, akkor bementek, nyilván okkal mondják. Ha meg nem, akkor pihenhet, nem cipelted be feleslegesen a többi beteg közé.
Az meg, hogy "egy app dönti el", szerintem nem baj. Csak ne a pénzfeldobás appot nyisd meg. Az említett Lázbarát nagyon jó. Nem az app fog dönteni a szülő helyett, hanem információt ad, hiszen a legtöbben nem úgy születünk, hogy mindenhez értünk. Ajánlom elolvasni a benne lévő tudástárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!