Meddig normális a magas láz?
4. napja van a kisfiam láza (20 hónapos), nem egész nap, de éjszaka arra ébredünk, hogy tűz forró és piros, mint a rák az arca. Napközben 38,5-39 között van. Alig eszik, itatom, főleg tejet fogad el, de próbálom kis teával adni (amit önmagában nem iszik meg, nem szereti). Nyöszörög, megébred és sír a délutáni alvás közben. Most küldtem el a férjemer oorcseppért és valamilyen köhögés elleni szirupért, mert szerintem az is zavarja, hallani, hogy van lerakódás, illetve kicsit liheg, szóval orrdugulás is fennállhat. Napközben nem igazán vettem észre (nem veszi a száján a levegőt), inkább éjszaka, mikor felmegy a láza. Eddig csak paracetamolt kapott, van Nurofen is otthon, de mivel alig eszik valamit, azt nem adom neki, mert tudom, hogy az ibuprofen rosszabb a gyomorra nézve + sosem kapott eddig ibuprofen tartalmú gyógyszert.
Mikor kell orvoshoz fordulni (ha kell!)? Nem jár bölcsibe, eddig egyszer volt láza (2 napig) úgyhogy nem tudom mi a normális, meddig normális a láz stb. Hallottam 3 napos lázról, de ez már a 4. nap.
Tanácsok, tippek? Köszönöm szépen előre is mindenkinek! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
20 hónaposan ezzel én bevinném az ügyeletre pedig nem vagyok orvoshoz rohangálós.
Van elég pisis pelusa?
Már kellett volna orvosnak látnia. Nincs 2 éves,és magas láza van.
Gyógyszert is orvos ad. Ne te kezeld! Nem vagy orvos gondolom. Ne te dönts. Vidd ügyeletre.
Az új irányzat szerint 5 nap láz.mem volt 1 eves 39,5 volt a láza
Házi dokit és ügyeletet is kérdeztem .amig hat a lázcsillapító(váltogatva) 6-6nap is normális.nem kell rohangálni vele.
5!
Ne haragudj, de ez jó nagy butaság! Ha véletlenül komoly betegsége van, 5-6 nap nagyon sokat számít! Tuti nem várnék annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!