Másoknak is sokat beteg a gyereke mióta óvodába jár? Ez tényleg normális?
Oké, tudtam hogy első évben folyamatosan beteg lesz. De ez már a második éve és egész február alatt talán 4 napot ment oviba. Amint visszament újra kezdődött a köhögés. Semmi komoly, de a köhögés folyton visszatért. 2x kapott antibiotikumot, utána megszűnt. Most visszament 4 napja de már megint köhög..
Gondoltam hogy komolyabb baj lehet, de ha szünet van semmi baja csak ha oviba megy.
Nem nagy öröm, de nagyon is megszokott. Sőt, még alsó tagozatban is sokat fog hiányozni.
Aztán ez átfordul, lehet, hogy évekig nem lesz hiányzása betegség miatt.
A kisgyerekek könnyen elkapnak mindent, főleg hogy csomóan beadják a gyereket belázcsillapítózva, ha kis lázzal ébredt, taknya-nyála egybefolyva, sőt, olyat is hallottam, hogy "hát reggel hányt egy kicsit".
Persze a szülőkön is ott a nyomás, hogy ne maradjanak ki sokat a munkából, mindenki félti az állását, nem mindenhol van beugró nagymama sem. Ez viszont ide vezet.
Fiam középsős.
Kiscsoportban 3x volt összesen beteg. Most ovit vátottunk, szeptember óta katasztrófa. Havi 2x beteg, és egy betegség is majdnemcsak 2 hét. Katasztrófa.
Köhögésre miért kell antibiotikum??
Ezért beteg, mert egymás után kapja feleslegesen a gyógyszereket Ezzel még jobban szét cseszi az immunrendszert. Dehát Magyarországon a gyógyszeripar nagy pénz… De pont ezért nem kell egyből orvoshoz rohangálni, meg mindent beadni amit az orvos azert ír, hogy o pénzt kapjon érte.
Nem ertem, hogy Mo.-n miert nem viszik ki az ovodaban a gyerekeket telen ??? Aztan csodalkoztok, hogy mindig betegek...
Eszaki orszagban lakom, telen is -20 fokig kiviszik oket, a babakat is, szkaado esoben is, szelben is, a nap 80 %- ban kint vannak, telen is !
NEM betegesek egyaltalan. Mindig amulva olvasom, hogy nalatok ennyire betegesek a gyerekek.
Nalatok, vagy ilyen lustak az ovonok, gondolom bent kavezgatni egyszerubb, vagy valami nagyon nagy gond van ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!