Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hányós vírus esetén nálatok...

Hányós vírus esetén nálatok automatikusan kell adni hányás csillapító kúpot?

Figyelt kérdés
Nemrég váltottunk gyerekorvost. A gyerek most hányt. És mondta a doki, hogy a második hányás után automatikusan kúpot adunk. Aztán nap közben is, meg másnap is, függetlenül attól, hogy hányt-e. Ez máshol is így van? Az előző orvos soha nem is írt fel ilyet. Nem is használtunk még soha.
2024. febr. 9. 14:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hasmenése nincs amúgy, pont nemrég volt kaka, és masszívan kemény volt neki.

Amúgy kicsi köhögéssel indult a dolog, aztán minimális orrfolyás, meg mellé mondta, hogy fáj a torka. És erre jött a hányás.

2024. febr. 9. 15:02
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

Teljesen normális, hogy okádó gyereket diétáztatunk.

Gyerekként ilyenkor én is piskótán meg max hozzákevert reszeltalmán éltem. Mást meg sem tudtam volna enni.

2024. febr. 9. 15:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Két hányás után nem, nem is kell, főleg mert a mai magyar piacon hatékony hányáscsillapito nem elérhető.

Ami hasznos lenne, az a zofran szirup, de persze itt nem kapható, vagy csak szakorvos írhatja fel. Sokkal jobban megéri az államnak a tizenötször hányó gyereket infúziózni, mint pár csepp setronnal megállítani a hányást...

2024. febr. 9. 15:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekünk egyből kórház a hányós vírus. De mindig mondja a háziorvos,hogy azért kúp legyen itthon.
2024. febr. 9. 15:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam (16 hós) pont egy hete hányt, pontosan 2x.

Semmi más baja nem volt, a kedve sem volt rossz, csak persze a hányástól megijedt egy picit, első alkalom volt ráadásul.

A dokival csak telefonon beszéltem, annyit mondott, hogy itassuk, és ha a vizet nem fogadja el, vagy nem csillapodik a hányás, akkor vigyük ügyeletre.

Meg ő is diétát javasolt, mert "biztos nem nagyon lesz étvágya sem", hát a fiam erre rácáfolt, mert úgy evett, mint akit éheztetnek 😀

Mondjuk krumplit, reszelt almát, bulátát stb. adtunk neki még másnap is, biztos ami fix, de utána nyilvánvaló volt, hogy bármi volt is a probléma, elmúlt szerencsére.

Kúpot ennyiért biztos nem szívesen adtam volna neki...

2024. febr. 9. 15:58
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell, hanem ajànlja a dokitok. Èn keresnèk màsik dokit, ennek nincs ki mjnd a 4 kereke.
2024. febr. 9. 16:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kap, vagy adok neki aminek ki kell jönni hagy jöjjön.

Nem is diétáztatom max tejet nem adok ha kér, de ilyenkor úgy sem kér pacal pörit meg vackokat.

Van előtte keksz, ropi ha akar eszik azt de ha kér mást kap.

2024. febr. 9. 16:15
 18/19 anonim ***** válasza:
70%

11es válaszodra.

Simán hanyhat a garatba folyó takonytól vagy a fájó torok miatt is.

Nálunk is ha ilyen betegség van, tuti hánynak is.

2hányás semmi....

Kúpot meg kb 3hónaposan adtam nekik utoljára, biztos hogy nem is fogok többet.

Ha hányós vírus miatt hányna, akkor sem kellene semmi. Csak a rehidratálás. Az a "jó", ha kihányja, úgy távozik a betegség. A dokink mindig ezt mondja.

2024. febr. 9. 17:05
 19/19 anonim ***** válasza:
13# Egyetértek.
2024. febr. 9. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!