Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hány óránként lehet adni a...

Hány óránként lehet adni a különböző lázcsillapítókat?

Figyelt kérdés

Két éves gyermekem tegnap belázasodot.Természetesen beszéltem az orvossal ma voltunk is nála."Csak" láza van szegényemnek,de ilyen még sose volt,hogy folyamatosan!

Van ithon nurofen,flamborin és amit a doktornő írt metamozil 200mg kúp.Tegnap este fél7kor kúpot adtam neki,de alig vártam,hogy fél11 legyen,hogy nurofent adjak neki,mert a kúptól nem ment le.Annyit mondott,hogy ha magas a láza akkor 2óra múlva adjak neki mást.

Igazából a kérdésem az lenne mivel még nem kellett ilyen sokszor és sűrűn adnom neki,hogy ez a három fajta gyógyszer mehet felváltva 4óránként?Látni,hogy fáj neki és a közérzete is rossz,hűtőfürdőt is próbáltuk,de konkrétan kiugrott a kádból,pedig úgy csináltam ahogy mondták így csak állt a vízben magamhoz öleltem és úgy mosdattam,de szerintem így nem hatásos 🥺 Pedig minden izgit tettem a vízbe,erre is ha kapok ötletet megköszönném!

2024. jan. 30. 14:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Kerdezo, pont ezaz, hogy nem kell csillapitani a lazat, 2024 ben. Elolvastad az irast ?
2024. jan. 30. 16:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Biztos minden gyerek más de az enyémeknél az válik be, hogy addig míg felfele megy nem sietem el, mert akkor bármit adok nem használ. Várni szoktam picit, utána adni, és szépen lemegy a flamborintól, panadoltól meg a nurofentől is.

A kérdésedre a válasz, más hatóanyagot 1-1,5 órával később adnék, ha addig nem hatott, akkor már nem is fog.

2024. jan. 30. 18:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Csuklóra, bokára borogatást. Ha hagyja homlokra is. (az enyém nem hagyja) Lázcsillapítót csak akkor adok neki, ha nem érzi jól magát. Van, hogy 38,5-tel vígan eljátszik és van mikor 37,7-tel fekszik mellettem és nincs jól.

Vizet, teát, bármilyen folyadékot igyon. Legalább óránként 1-1,5dl (lehet többet is) segíti a hőcsökkentést.

Én ezeket alkalmazom.

2024. jan. 30. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!