Összetett szívhibával születette a babám, de nincs teendő, ismertek hasonló esetet?
Szia!
Igaz, hogy nalunk csak a tudoveroer szukulet es a pitvari sovenyhiany all fenn, de nagyon hasonlo lehet a helyzet, allami ellatasban nekunk is azt mondtak, hogy nincs vele dolog es majd alakul, ebbe nem tudtam belenyugodni ( en sem.)
Apai elozmeny( szinten sovenyhiany) miatt en magzati szivultrahangon voltam a masodik trimeszterben, ehhez a maganorvoshoz vittem vissza a fiam 8 hetesen, 1 eves koraig negyed evente jartunk ellenorzesre( EKG, szivultrahang), a gyerek mereteihez kepest, a “lyuk” merteke csokken, igy javulo tendenciat mutat a dolog. Gyogyszerezni emiatt egyenlore nem kell, valoszinule bezaro mutetre sem lesz szukseg. ( Az orvos ugy tajekoztatott ezt a jelenlegi ajanlas szerint 9 eves kor elott el sem vegzik.) Nekem a kardiologus azt a tanacsot adta, hogy probaljam ugy alakitani, hogy 3 eves koraig ne menjen kozossegbe, mert a felso leguti megbetegedesek hatraltatjak a sovenyhiany osszeforrasat, igy a teli idoszakban szinte karantenban elunk, ez neha nagyon nehez. Jelenleg fel evente kell mennunk kontrollra.
A mi orvosunk dr. Gyorkos Beata, en szivbol ajanlom, tobb regioban is maganrendel az orszagban.
Hú Utolsó!
Nagyon köszönöm!
A kamrai sövényhiány nem biztos nálunk sem, csak annyi van írva, hogy nem lehet kizárni.
Köszönöm a leírásodat, mi eleve nem terveztük 2 éves kor előtt közösségbe adni, de nyilván addig még nagyon idő van (3 hónapos).
Örülök, hogy leírtad.
Megkérdezhetem, hogy nem volt-e bármiféle betegséged a terhesség alatt?
Nekem 3 léguti, ebből 2 durva. Ezek közül az egyik az első trimeszterben. Nagyon aggaszt ez a szív dolog és néha azon töprengek, nem attól alakult-e így neki a fejlődése. Hőemelkedésem is volt sajnos.
Köszönöm a válaszodat!
Nem tudom mi lehetett nálunk, minden esetre nagyon informatív volt.
Nekem valamikor a 8-10 hét között volt egy hőemelkedéses nagyon durva influenza szerű betegségem. 2-3 napig igen rosszul voltam. Éjjel nem mértem ugye lázat, úgyhogy lehetett, de csak hőemelkedés volt amit mértem.
Viszont lett belőle egy durva arcüreggyulladás, majd 1 hónapig köhögtem,fújtam az orrom.
A második trimeszterben 19-20. Hét környékétől szintén nagyon beteg voltam. Ott annyira eldugult az orrom és olyan durva váladék jött az orromból mint még soha életemben. Nem adott a háziorvos semmit, úgyhogy magánban mentem fül-orrgégészetre, mert már nem bírtam megmaradni a száraz köhögéstől meg a durva orrdugulástól. Itt lázam nem volt, de életemben olyan beteg nem voltam még.. nem tudom ezek számítanak-e, mert nekem mindenki azt mondta hogy nem..
Annyi hogy nekem is szintén van szívzörejem, s kisfiamnál is mondták egyszer, most a kislányomnál is innen indultunk. Nálam/a kisfiamnál nem lett kivizsgálva, de most a kicsinél hamar szóltak, így tudtuk meg. De azt sajnos nem tudom nálunk mi okozza, így családi hamozódás nem bizonyított. Persze a fertőzésekre mondták eddig.. monden esetre köszönöm a válaszod.❤️
*nem mondták eddig a fertőzésekre, elírtam. Közben eszembe jutott hogy nem is a 19-20 hanem inkább a 18-19.héten volt a második.. aztán még valamikor a 26-28.környékén is egy enyhe..ovis gyermek mellett kivédhetetlen, de most már mindegy.
Remèlem hogy nem más egyéb áll a háttérben. Minden jót nektek❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!