Szerintetrk ez echolalas?

Figyelt kérdés

3 eves fiam kb fel eve kezdett beszelni, 3-4 szavas mondatokat hasznal.

1-2 honapja figyeltem meg( es mar egyre tobbszor csinalja), hogy ugyanazt ismetli… pl ha megyunk uzletbe azt szamlalja hogy nem kell koszonni, …. Addig mondja mig nem mondom hogy nem kell.

Vagy pl apa bejon hozzank szobaba es kikuldi… apa most kimegy- kb 3-4x elmondja aztan elkezdi apa most sir ( addig amig nem jatsza el hogy sir)

Es ez a siros dolog eljatszasa naponta rengetegszer van kulonbozo szituaciokban.

Nem hasznalja az igen szot. Ha kerdezem szomjas vagy, mondja szomjas… de igent sose mond.

Sok ilyen ismetlos dolog van.

Es kerdezni sem tud, nem erti. Ha valamit nem tud az ok, megkerdezi mi az. De kb ennyi. A miertet sose.

Es ha kerdem hogy aludtal a valasz jol. Amit betanult. Mondom kerdezd meg anya hogy aludt. Erre ugyanugy azt valaszolja jol…. Vagy ma mondom kerdezd meg kislanyt milyen volt oviban? Kerdezte es azonnal ravagta hogy jo…

Jarunk tsmtre is mar egy ideje.

Kerdesem az lenne, szerintetek ahogy beszel, az echolalas? Autizmus gyanu?

Koszonom

2023. okt. 26. 21:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem echolalas, de amit írsz nem tűnik normálisnak, ismétlések, utasitgatas. Nekem beszedfogyatekos gyerekem van, soha nem mondott ilyeneket. Viszont túl bonyolultnak érzem a kerdeseidet.

"Es ha kerdem hogy aludtal a valasz jol. Amit betanult. Mondom kerdezd meg anya hogy aludt. Erre ugyanugy azt valaszolja jol…. Vagy ma mondom kerdezd meg kislanyt milyen volt oviban?"

A kislányos kérdést én se értem, pedig nem vagyok autista. A "hogy aludtál" kérdésre nehezen válaszol egy 3 éves, persze, hogy a begyakorolt "jól"-t fogja válaszolni.

2023. okt. 27. 08:42
 12/16 anonim ***** válasza:

7-es vagyok, köszönjük!

Rugalmatlan, órákig ordít hulyesegek miatt. Rutinjai vannak amikhez ragaszkodik. Tárgyakhoz ragaszkodik gorcsosen. A beszéd amit irtam. Az oviban nem kommunikal egyáltalán, csak ismetelget mindenkit. Pisilni is csak úgy pisil ha ott allnak vele. De elvileg szeret menni ennek ellenére. A nagy tömeg zavarja, de amúgy tartja a szemkontaktust es szereti a gyerekeket. Ezt csak azért írom, mert valaki (orvos) azt mondta tuti nem lehet autista hát olyan barátságos meg figyel 😂 hát ez ennel összetettebb dolog sajnos es nagyon nehéz megállapítani. Őt is többször visszafogjak hívni mire mondanak valamit

2023. okt. 27. 09:26
 13/16 A kérdező kommentje:

7es valaszolo,

Ovira en is kivancsi leszek. Ma voltunk tsms-n delig javasolta. Ugyhogy egyenlore fel napot fog jarni es meglatjuk hogy birja. fiam sem szereti a tomeget. Pszichologushoz meg elvisszuk aztan meglatjuk.

Elmitettem ma ugye az ,,echolalast,, nem

Mondta hogy nem az azt sem hogy igen. Ez az egy amit aggasztonak talal de hogy nem kell meg csuggedni, mert barmi lehet a megkesett beszedfejlodes miatt. Pszichologiai ok is. Es pl ha mondja anya most sirjon azt is koti valamihez mert elotte mondja pl hogy anya nem iszik kavet. Szerepjatekot emlitette hogy lehet osszefugg. Meglatjuk. Kaptunk uj tornakat.

Remelem minden okes lesz nalatok! Aztan ha lesz kedved es megosztanad mit mondott a pszichiater(privat uziben) orulnek neki:) es koszonom a hozzaszolasokat:))

2023. okt. 27. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Mindenképp beszámolok, hátha segítség lesz másnak is, aki ilyen témában olvasgat.

Egyébként nektek a helyi pedagógiai szakszolgálattal nem kellett felvenni a kapcsolatot? Csak azért kérdem mert mi ott kezdtünk, ott kerültünk egy konduktorhoz aki foglalkozott vele és mindig ő mondta, hogy mikor milyen vizsgálat kell neki, onnan is küldtek tovább pestre, ahol kapott egy f83 kódot is, onnan meg a pszichiátriára hátha kell neki az auti kód is. Nem akarok okoskodni, csak lehet nektek is pszichológus helyett így kéne.

2023. okt. 27. 21:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Mi külföldön élünk. Szlovakia. Szoval itt egeszen mas a helyzet. A gyerekorvos nem oldja egyaltalan. Maganuton kerestem fel tsmt terapeutat, marcius/junius kozott kaptuk a tornakat, beindult a beszed es szepen fejlodott. Azt mondta most hagyjuk a sajat utemeben fejlodni. Hogy behozta a lemaradasat. Jott a nyar es ezzel a visszaeses is igy szeptemberben ujra felkerestuk, most kaptuk a 2. Tornat azota. O javasolta delig az ovit es egyenlore a pszichologust mert szorong is valamitol, a koromragasbol kifolyolag.

Koszonom hogy megosztod a tapasztalataitokat.

2023. okt. 27. 22:40
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia 7-es válaszolo. Hogy vagytok azota? Voltatok pszichologusnál?
2023. nov. 21. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!