Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi a tapasztalat a 3. Bexsero...

Mi a tapasztalat a 3. Bexsero oltás kapcsán,mennyire jellemző a láz?

Figyelt kérdés

Az első után 3 napig volt lázas,a 3.nap volt a legdurvább 39 fok!! :( 2-3óránként kellett lázcsillapítózni

A 2.oltasnal nem volt laza,hoemelkedese sem!

2023. okt. 15. 20:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

6# Mit? Hogy az oltásoknak általában mellékhatásai vannak,amik elmúlnak? Azt hittem,ezt te is tudod. :( Szinte az összes okozHAT mellékhatást és szokott is.

5# Nektek lesz 4. Bexsero is?

2023. okt. 15. 22:38
 12/28 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, nem a következő Bexsero oltásra gondoltam, hanem úgy általában a következő oltásra (azt hiszem, hogy a bárányhimlő és a másik Hepa lesz).

A 3. Bexsero volt az utolsó kb. 1 hónapja, de az előtt pont nem izgultam, hisz eddig nem volt oltás után baj, még a doki is mondta, hogy így kicsi az esély, hogy lesz. Hát sajnos így is bejött 😞

2023. okt. 15. 22:51
 13/28 anonim ***** válasza:
Egyik bexserotól sem volt soha lázas, sem a lányom, sem a fiam.
2023. okt. 15. 22:56
 14/28 anonim ***** válasza:
Első után hetekig nyűgös volt, a második után magas láza volt, a harmadik után szó szerint 2 napig nem állt lábra az én örökmozgó fiam, aki soha 1 percre nem áll meg. Pisilni is én hordtam ki, a kanapén ült egész nap. 2 nap után volt hajlandó óvatosan járni.
2023. okt. 15. 23:35
 15/28 anonim ***** válasza:

Az elsőnél volt, a második és harmadik nem csinált lázat a nagyobbiknak

A kicsinél még nem tudom, nála valószínűleg fog, mivel minden oltástól és betegségtől ledobja a láncot és azonnal lázas lesz.

2023. okt. 16. 02:44
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

10! Persze.. Az egyik barátnőm gyereke reggel fejfájásra panaszkodott, koradélután belázasodott, és még aznap este (december 24.) a kórházban meg is halt.

Másik a szomszédom kisgyereke volt.. Ott is fejfájás, láz, hányás.. Aztán a háziorvos beküldte őket a kórházba, ahol jött a tarkómerevség, ott rögtön elkezdték célirányosan kezelni, de sajnos már őt sem sikerült megmenteni.

Legyen egy kis “pozitívum” is. Ismerek olyat, akinek profi volt az orvosa, és időben elkezdett gyanakodni, ezért még az elején elkapták a dolgot, így ő meggyógyult.

Az orvosok egyik legnagyobb félelme közé tartozik egyébként, hogy nem ismerik fel időben. Ennél a betegségnél van, hogy tényleg csak órák kellenek ahhoz, hogy valaki belehaljon.. Míg mondjuk ha nem ismernek fel időben egy mit tudom én, tüdőgyulladást, az még nem a világvége, persze kellemetlen, de kisebb eséllyel halálos, mint az agyhártyagyulladás.

Csecsemő és gyermek ápolónő vagyok egyébként, úgyhogy folyamatosan hallok ezekről az esetekről eleget, de nyilván az visel meg jobban, ami olyanokkal történik, akiket közelebbről is ismerek.

2023. okt. 16. 06:52
 17/28 anonim ***** válasza:
16# Én láttam el ilyen betegeket,aki épp túlélte,de borzasztó károsodást szenvedett. Amúgy igen,nem véletlen,hogy ha egy gyanús tünet van és nincs más góc lumbálnak.
2023. okt. 16. 07:11
 18/28 anonim ***** válasza:
12-es válaszomat korrigálnám, természetesen nem másik Hepa, hanem meningococcus, csak bekavartak ezek az ABC jelölések 😊
2023. okt. 16. 10:50
 19/28 A kérdező kommentje:

16

Koszonom hogy leirtad

Olvasni is szornyu volt 😞

Az lenne a biztos ha minden gyerek megkaphatná ,talan egyszer majd tamogatott lesz ezis vagy mint a C tipus hogy fizetos DE nevetseges ara van (par szaz ft)

2023. okt. 16. 16:28
 20/28 A kérdező kommentje:

Tegnap megkapta a 3. Bexserot

Eddig semmi gond nincs. Fajdalom vagy erzekenyseg jeleit nem mutatja. Etvagya rendben. Laz,hoemelkedes nincs

2023. okt. 17. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!