Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mandulaműteten átesett gyerek...

Mandulaműteten átesett gyerek szülei, hány mandulagyulladás után döntöttek úgy, hogy ki kell venni a gyerek manduláját?

Figyelt kérdés
Itthon minden utasítást betartunk (fogkefe az antibiotikum kúra kezdete után egy nappal kuka pl.) a család is le lett kezelve, nem tőlünk kapja vissza. Viszont most ott tartunk, hogy havonta elkapja, gondolom a közösségben valaki(k)től. Az orvos azt mondta, hogy lassan el kell majd gondolkodni rajta, hogy esetleg kivegyék. Torokmandulákról van szó.
2023. okt. 15. 13:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésre válasz, de: Vesznek kenetet? Ha nem mindenképp mondd az orvosnak hogy szeretnél. Lehet nem megfelelő az antibiotikum, főleg ha mindig ugyanazt kapja simán lehet hogy már rezisztens.
2023. okt. 15. 16:34
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, mindig vesznek és váltják is az antibiotikumot.
2023. okt. 15. 16:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Két epizód között egyébként teljesen meggyógyul és tünetmentes. Nyilván én laikus vagyok, nem biztos hogy így működik, de gondolom az is lehet, hogy a 26 fős gyerekcsapatban még hordozó is lehet, akitől folyton visszajön, mivel azt mondták is, hogy ilyenkor akár a családot lekezeljük, nehogy az legyen, hogy mitőlünk jön vissza. De ezen túl vagyunk. Nyilván nem támadhatok rá az összes szülőre, hogy lehet köztük van valaki és nézesse meg mindenki a gyerekét. Na meg ha ilyen érzékeny akkor bárhol találkozhat vele.
2023. okt. 15. 16:54
 14/16 anonim ***** válasza:
61%
Látom nem érted amit írtam, nem mástól szedi össze mindig, hanem soha nem gyógyul meg, csak látszólag, mert az antibiotikum elnyomja pár hétre. Aztán belül dolgozik a dolog és újra beindul. A mandula sokaknak állandó góc.
2023. okt. 15. 23:06
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem emlékszem már nekem hogy volt, mivel nincs mandulám. De az apjának van és azt tartottam először érdekesnek, hogy mikor a gyerek elkezdi (és ha nem megy oviba nem kezdi), rá 3 nappal az apján is azonnal kijön. Előtte meg nem volt ilyen baja az apjának se gyerekkora óta. Szóval nekem ezért volt gyanús, hogy újra összeszedi valahonnan és aztán megfertőzi az apját is vele, mert elég érdekes, hogy hirtelen kettőjüknek begócosodott, az apjának így 40 éves korára, és pont egyszerre (vagy hát három napos késéssel egyszerre) lángol fel. Nekem végül is nem úgy tűnt, hogy úgy álltak hozzá, hogy ez fellángolás, hanem úgy, hogy új. De persze elhiszem neked, nyilván ezért is műtik ki, ha kiműtik, mert máshogy nem lehet megszabadulni tőle. Ha (vagy inkább amikor) legközelebb is előjön, akkor megkérdezem részletesen, hogy most akkor magyarázzák már ezt el rendesen, hogy most akkor szerintük ez ugyanaz, vagy folyton másik.
2023. okt. 15. 23:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Ja és megkérdeztük, hogy mit csináljunk, hogy az apja ne kapja el folyton, mert még jobban szenved, mint a gyerek. Erre annyit mondott az orvos, hogy ez ilyen, nagyon fertőző és gyakorlatilag nem tudja elkerülni, hogy elkapja tőle, ha a gyerek elkapta. :( Hát rémes. Én nem emlékszem a betegségekre, csak a műtétre, meg a fájdalomra utána, kicsi voltam. De sose gondoltam volna, hogy mennyire fogok egyszer örülni annak, hogy nincs mandulám, mert a férjem nagyon szenved mikor elkapja tőle.
2023. okt. 15. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!