3 éves autista gyermek stresszcsökkentése?
Egész nap ugrál szinte és olyan erősen összeharap, hogy nyikorog a foga, sokszor még az állát is belenyomja valamibe, hogy még erősebben ropogjon a foga.
Mi segíthet?
Szilikon fogvédő van fogcsikorgatásra. Stresszcsökkentés jó kérdés ilyen kis korban. A lányom 3 éves korában még véresre marta magát naponta. Szintén autista.
Beszél már? Lehet vele kommunikálni?
1. Beszél már, de nem mindig beszélget. Kérni már kér enni, inni, kakaót, kérést teljesít. Szavakkal kommunikál, echolál, egyszerű mondatot mond.
Fogvédőt szerintem megenné. Szétrágja a gumis cuccokat.
Mikor lett nyugisabb a te gyermeked? Mikor fejlődött legnagyobbat?
2.Tejmentes étkezésre doki azt mondta humbuk, feleslegesen fogom a gyereket kínozni. Halolajat szed Minami szirupot, b-komplex cseppet, d vitamint, cinket, vegán multivitamin cseppet, neurax biotic spektrum-ot.
1es vagyok. Még nem értük azt el,hogy nyugis legyen...vannak jó napjai, órái, és van,amikor csak csíp és rúg. 7 éves lány. Csupa kék vagyok állandóan.
Ő Asperger szindrómás.
Beszél rendesen,normál iskolába megy. Annak idején a vizsgálatkor a Szakszolgálatnál azért kapott Asperger diagnózist, mert 120 felett volt az IQ-ja. 3 évesen még nem beszélt, 6 éves korára írt-olvasott.
Megkérdezte a vizsgáló gyógypedagógus, hogy elfogadjuk-e ezt a diagnózist. Mondtuk,hogy igen. Amúgy meg teljesen mindegy a diagnózis. Így is,úgy is autista.
Ez 5 éves korában volt. Ma már pervazív zavart írtak csak. De szerintem, őszintén,magasan funkcionáló autista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!