Mikortól csillapítjátok a lázat, hőt?
Kisfiam 5 éves, úszótáborban volt és ahogy vége lett náthás tünetei lettek. Eddig semmi különös nem volt, kis tüsszögés, orrfolyas, köhögés. Azt hittem ennyiben is marad..Mára azonban egy picit talán rosszabb a helyzet. Mert ugyan köhög és az orra nem olyan vészesen de folyik.. viszont ma egész nap 37-37,8 között mozog a hője. Ovi közben ha beteg lesz rendszerint vagy abszolút nem lázas, vagy 38 felett van (ami elég ritka, évi 1-2 alkalom max). De ilyen hőemelkedés szerű ami hol feljebb, hol lejebb megy nem szokott lenni. Mértem 2x délelőt, meg alvás után közvetlen, és most is 2x. Teljesen változó volt, de ebben a tartományban mozog. Azért is mértem többször, mert ha megfogtam éreztem hogy melegebb mint általában, de közben meg jókedvü, nem bágyadt, dumál, játszik. Stb. Gondolom dolgozik a szervezet.. Enni ugyan tegnap-ma kevesebbet eszik, de magához képest igazából az sem kirívó. Ivásra természetesen próbálom rávenni minél többször, de ennyi. Eddig nem adtam neki semmit.
Gondoltam megvárom a fekvés időt, most az kb 20 körül lesz, rámérek és ha 38 vagy több adok neki éjjelre valamit, hátha átsegíti az éjszakán. Ti mit csinálnátok?
Én csak 39 körül csillapítok mert akkor már tuti nyűgös.
Vagy ha 38,5 felett van de épp megyünk lefeküdni (olyankor tuti felmegy még neki éjjel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!