Azt hiszem tikkel a gyerekem. Valaki tapasztalt hasonlót?
Szóval, 6 éves lesz és mostanában hümmög. Általában akkor, amikor éppen nem csinál semmit. Pl. ha ülünk a kocsiban és megyünk valahová vagy ha mesét olvasunk este neki. Nem olyan nagyon régen kezdte el, nem akaratlagos. Ha rászólunk abbahagyja, de hamarosan ujra is kezdi.
Ma utána olvastam és szerintem tikkel, de ha valakinek van jobb ötlete akkor ossza meg velem. Persze hnap beszélek a gyerekorvossal is.
Nem szabad megszólni. Ha ìgy tesztek frusztrált lesz miatta, ami stressz forrás és egyre jobban fogja csinálni. Ne vegyetek róla tudomást. Inkább olyankor ölelgessétek, beszélgessetek, játszatok valamit, semmiképp sem éreztessétek, hogy ez nem normális.
Hidd el tudom miről beszélek, a férjem tourette szindrómás gyermekkora óta. Nagyon sokféle tünete volt már, sajnos vele nem voltak megértőek a szülei, tájékozatlanok.
Sok sok megértés, türelem. A legtöbb gyerek kinövi.
Az enyem is ezt csinalja, 8 eves, nemreg kezdte.
Ez tudat alatti szorongas oldas, es minden egeszseges ember( is ) csinal ilyet, csak sokszor eszre sem veszi. Pl. a toll kupakkal jatszas, szeken billeges, lab lobalas. Te is csinalsz ilyet, csak nem veszed eszre.
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor többet nem "szólok rá" de ne úgy képzeljétek el, hogy eddig így leszúrtuk vagy megszégyenítettük, dehogy. De akkor ezentúl szólni sem fogok neki. Nem zavaró csak eddig nem gondoltam bele, hogy ez tikkelés lehet.
A közelmúltban volt egy tervezett műtétje, ami miatt lehet, hogy szorongott (szorong), plusz sokáig nem járt közösségbe sem, most már de túl vagyunk rajta és amúgy előtte rengetegszer átbeszéltük, minden jól is ment, de igen, megviselhette, mert ő egy érzékeny kisfiú. Lehet, hogy emiatt kezdte el.
Köszi mégegyszer.
Belinkelem ezt az oldalt. A tikk csak ritkán jelent betegséget, szóval inkább az okot kell keresni, ha mindenképpen szeretnél vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!