Légzés kimaradás mitől lehetséges?
Sziasztok.
Fiam 2 éves,tegnap este észre vettem hogy talán egy fél másodpercig nem vett levegőt,utána nem ébredt fel,nem horkant fel,semmi nem történt szépen vette a levegőt és aludt tovább.
Volt már ilyen a múlt héten is.
Nincs egyéb tünete,nyugodtan alszik,sosem horkol
Kisebb korában sem volt légzés kimaradás.
Kértem már időpontot orvoshoz.
Csak addig érdekelne volt e valaki hasonló helyzetben ?
Mennyire lehet komoly ?
Féltem nagyon.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Fél másodpercig?? Még ha fél percig nem vesz, akkor értem, de így… Te amúgy ott ülsz a gyerek mellett, amikor alszik és nézed ahogy lélegzik?
Gondolom belégzés után még bent tartotta kicsit a levegőt és csak utána fújta ki. Felesleges orvoshoz cibálni szerintem.
Nem fél percet akartál írni? Kilégzés után fél másodpercig szerintem senki nem vesz még levegőt. Akkor lenne légzés kimaradás, ha már legalább 20 másodperce nem vesz levegőt. Fiamnak kb. 6 hónapos koráig rendszeresen volt apnoe-ja, de elég volt megérinteni, és már vette is a levegőt. Ilyenkor még éretlen a légzés szabályozásuk. Az orvos sem tudott mit csinálni, azt mondta, hogy nappal is legyen rajta légzésfigyelő, de nappal vele vagyok, úgyhogy azt feleslegesnek tartottam.
Most 1,5 éves, még mindig használjuk a légzésfigyelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!