Kb 1,5 éves kora óta nem használtunk kúpot. Akkor is azért váltottunk, mert már rettegett tőle, sikított és reszketett, amikor meglátta a kezemben a dobozt.
Flamborint és Nurofent használtunk eddig.
A gyerek orvosunk szerint a Nurofennel mérgezzük a gyereket, csak a germicid kúp a jó. 4,5 éves gyereknek nem túl nagy törés egy ilyen kúp kúra?
Nagyon pici voltam, amikor én utoljára olyat kaptam, de a mai napig emlékszem, hogy milyen rossz volt és csípett.
Nem 1-2éves koráig kell kúpot adni? Vagyis addig lehet ?!:/
2023. febr. 21. 07:07
13/23 anonim válasza:
Nem. 1 eves kora elott talan 1 alkalommal hasznaltunk kupot. Azt kovetoen (ha nagyon indikolt volt) Nurofent.
Nem biznam a gyerekem olyan orvosra en sem, akinek a nezeteivel nem tudok azonosulni. Nyilvan a gyogyszerezeset adott esetben nem en dontom el, es nem is szolok bele, de megkerdojeleznem a szaktudasat ha ennyire elter az altalanosan elfogadottol.
2023. febr. 21. 07:22
14/23 anonim válasza:
4.5 évesnek még simán adnék,ha a hatásfoka megfelelő a gyerek súlyához.
2023. febr. 21. 07:43
15/23 anonim válasza:
A kúpok gyorsabban hatnak, rövidebb a felszívódási ideje. Eddig (2,5 év) mi is használtuk, de utolsó alkalommal már tiltakozott, ennél a pontnál váltottunk. Ha hányásos vírusa lenne, akkor viszont muszáj.
2023. febr. 21. 07:58
16/23 anonim válasza:
2 gyerekem van, egyik sem kapott sosem.
2023. febr. 21. 08:26
17/23 anonim válasza:
Iskolás korában is volt hogy az volt csak itthon, de őt sosem zavarta ha kúpot kapott. Ilyen esetben viszont nem adnék kúpot, ha nem szereti és nem muszáj.
A germicid nekünk semmit nem ért azt mondták az kb 1 éves koráig jó
2023. febr. 21. 08:41
18/23 anonim válasza:
Nem adnék 1 éves kor felett kúpot.
2023. febr. 21. 08:47
19/23 anonim válasza:
Nem. Csak ha nem tudja bevenni a szirupot (kihányja). Azt nem tudom, mi baja a nurofennel, a kisgyerekeknek elsőként felmerülő fájdalom és lázcsillapító az ibuprofen (nurofen és társai) mert gyulladáscsökkentő is. Aztán a paracetamol. Utána a többi. Az ibuprofen kicsit könnyebben túladagolható, de ennyi (nyilván nem fogsz vele egy üveggel megitatni egy nap, ha az egyszeri maximum adag sem segít akkor másik hatóanyagot kell választani). Gyermekápoló vagyok, soha nem hallottam ilyet, hogy kúpot kell adni olyan gyereknek, aki simán beveszi a szirupot és benne is marad.
2023. febr. 21. 09:05
20/23 anonim válasza:
Ha nagyon muszàj.
Más kúpot kapott már 4 évesen is ( ez nincs szirupban, tablettában)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!