Beszűkült könnycsatorna. Mikor növi ki?
Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves és jobb szeménél be van szűkülve a könnycsatorna. Azt mondta a gyerekorvos, nem kell mosatni majd kinövi. Minden taknyosság rámegy szegény szemére. Akiknél volt ilyen, mikor javult? Mikor nőtte ki?2022. dec. 19. 11:09
1/9 anonim válasza:
Babakorában átszúrták a könnycsatornáját? Amúgy elvinnem a Heim pálba szakértői vizsgálatra.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem szúrták mert azt mondta az orvosa hogy majd kinövi és nem kell.
2022. dec. 19. 11:46
3/9 anonim válasza:
Nekem mai napig van, 41 eves vagyok, nem nottem ki.
Par evente mennem kell atmosasra.
4/9 anonim válasza:
Lányommal egészen pici korában is evvel szenvedtünk, állandóan könnyezett, csipásosott a szeme, hiába írt fel az orvos szemcseppet. 1 éves volt, amikor elmentünk szemészetre, ott akkor ki is mosták a könny csatornáját. Azt mondta a doktornő, hogy inkább most, míg kicsi, később sokkal nehezebb és rizikósabb lehet. Azóta nincs ilyen probléma, max megfázásos időszakban egy nagyon enyhén jobban könnyezik a szeme az átlagosnál. Én a helyedben mindenképpen elvinném egy másik szemorvoshoz, ő mit mond.
5/9 anonim válasza:
4-es vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy a lányomnak is szűk az a szemcsatornája, de mint írtam, nem olyan vészesen könnyezik csak. Azért lehet jobb lenne, ha ránézne egy másik orvos is, mégha valóban nem kell kimosni neki, csak így megnyugtatás képpen. Nekünk amúgy szemmosó folyadékok ajánlottak erre az időszakra.
6/9 A kérdező kommentje:
Hát nálunk is csak megfázós időszakban van baj. Csak hát ugye a bölcsi, ovi..... Ősztől tavaszig állandóan taknyos. Van hogy csak kicsit megy a szemére van hogy jobban.
2022. dec. 19. 13:57
7/9 anonim válasza:
Nekem is azt mondta gyerekorvos majd kinovi. Egy hónap után kértem tőle beutalot Heim pálba és kiszúrattam az eldugult könnycsatornát, amikor még egész pici baba volt. Láttam hogy a gennyesedés nem állt el szóval az ösztönömre hallgattam és nem a "minden megoldódik magától" doktornőre. Sirt és vérzett neki,de legalább nem emlékszik majd rá. Egyből jobban lett.
8/9 A kérdező kommentje:
De neki alapjáraton nincs vele probléma. Csak ha taknyos nagyon.
2022. dec. 19. 21:15
9/9 anonim válasza:
Enyém születése óta taknyos volt ezért volt folyton gennyes,de így is kiszúrattam. Az úgysincs általában vele probléma ,elég hanyag hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!