Könnycsatorna elzáródás esetén, kisgyerekeknél lehet használni antibiotikumos szemcseppet?
Nekünk is kellett, sokadik szemcsepp után se múlt el akkor el kellett vinni átmosatni sajnos.
Ő is kb 3-4 hónapos volt mikor átmosták neki ,kell a szemcsepp, nekünk pölö háziorvos írta fel őket.
A szemészetek egy nagy ló....kötő, én azt mondom. Mi is voltunk gyerekszemésznél, leírom mit mondott.
Ilyen picinek a szemébe SEMMIT nem szabad cseppenteni. A kisujjaddal masszírozd körkörösen (óvatosan nyomva) a belső szemzugtól kezdve az orra aljáig az arcát. (Bocs, ha nem túl könnyen érthető.) Lehetőleg minden etetés után. Az etetéshez nincs köze, csak amiatt, hogy ne felejtsd el naponta sokszor megtenni.
Napközben törölgesd sokszor a szemét vagy felforralt és lehűtött vízzel+ steril gézzel, vagy anyatejjel + steril gézzel. A lényeg, hogy tartsd tisztán a csipától amennyire csak tudod.
A masszírozás hatására ki fog nyílni az elzáródott csappantyú, hogy mikor, az a véletlenen múlik. Amikor az ujjaddal pont el fogod találni azt a picike pontot. Lehet fél nap alatt sikerül, lehet egy hét alatt. (Nekem olyan 5 nap kellett hozzá.)
Azóta is áldom ezt a dokit, hogy rátaláltunk, mert nálunk a gyerekorvos 3 féle sz*rságot akart csepegetetni a gyerek szemébe. Nem mondtam el neki, hogy semmit nem használtunk, baromi büszke volt magára. A gyerek szeme azóta is gyönyörű tiszta, 1 éves lesz nemsoká.
2-es vagyok.
A körkörös masszírozást mi hónapokig csináltuk a szemcsepp mellett. Nekünk nem segített. De egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!