Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyógyszer szedésről kérdeznék!?

Gyógyszer szedésről kérdeznék!?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kisfiam lassan egy hónapja köhög. Orrfolyáson és köhögésen kívül nincs más. Először ambroxol tevát kapott, mert a doki hurutosnak hallotta a tüdejét. 7 napig kapta. 2 napig semmi gond nem volt, 3. nap újra elkezdett köhögni. Erre azt mondta, a köhögés még fenn állhat pár napig megfázás után. Aztán most 7. napja éjszaka (napközben 1-2* köhint) hányásig köhögött, én úgy hallottam hogy hurutosan, mert hallom a szörtyögést. Levittem ma dokihoz, aki meghallgatta és azt mondta a tüdeje tiszta. Sinecodot írt csak éjszakára 15 cseppet, ki is váltottam, nem is mondta, hogy mire van, aztán elolvastam a betegtájékoztatót, és hurutos köhögésre ugye nem szabad adni. Visszahívtam a dokit, mert én elhiszem, hogy nem hallotta a tüdejét hurutosnak, de én egyszerűen azt hallom, hogy Van mit felköhögnie. Erre azt mondta, hogy a tüdeje tiszta, attól hogy én szabad füllel azt hallom, hogy hurutos, még a tüdeje tiszta, az a hang jöhet a garatból, orrból is. Nappalra semmit ne adjak, csak este azt a 15 cseppet. Ezért is írta a Sinecodot éjszakára, mert inkább akkor köhög. Most beadtam neki este mielőtt elaludt, de félek, hogy bajt csináltam. Írják itt, hogy ha csillapítanám amit nem kéne, meg is fulladhat a gyerek, most el sem merek aludni. Bízom az orvosban, de tényleg van ilyen, hogy attól mert én szabad füllel úgy hallom hogy hurutos, még nem az, mert ő úgy hallgatta azzal a bigyóval, hogy tiszta a tüdeje? Igaz, ettől az egy adagtól nem fog megfulladni? Konkrétan most el sem merek aludni :/

2022. nov. 23. 21:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyugi. A Sinecod annyit ér,mint halottnak a csók.
2022. nov. 23. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora a gyerek? Nekünk sinupretet írtak fel,de ami igazán bevált az inhalátor és salvus vizes inhalálás. Mondjuk enyém 1 éves. Este baby luuf krém a mellkasra, nagyobbnak wick is jó.
2022. nov. 23. 21:53
 3/3 A kérdező kommentje:
19 hónapos. Elég beteges, úgyhogy van itthon porlasztónk és salvus víz is hozzá, de egyszerűen képtelenség rá rakni a maszkot. Max az 1-2 perc, amíg le bírom fogni, sajnos egyedül vagyok. Most egy aroma diffúzórt vettem védőnő tanácsára és bele kakukkfű illóolajat, mert azt mondta lehet a száraz levegő miatt köhög éjszaka jobban. Hát 2 napja megy folyamatosan, eddig semmi. A baby loof neki egyáltalán nem használt, hónapokig kentem, mikor beteg volt, de nem láttam változást. Nekünk eddig soha nem kellett ilyen köhögéscsillapító, se Sinupret, se semmi. Nálunk általában ha beteg, a ventolin megy, meg a köptető, úgyhogy nincs tapasztalatom az ilyen gyógyszerekről.
2022. nov. 23. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!