Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Közgyógyra olcsóbbak a gyógysz...

Közgyógyra olcsóbbak a gyógyszerek? Hogy megy ez? Most kaptam meg, de nem értem a rendszert. Több közgyógyos dolgot kérdeznék.

Figyelt kérdés

A háziorvos lezárt borítékban adta át a gyógyszerek listáját, ezt mellékeltem a nyomtatványhoz.

Megjött a határozat és a kártya, havi 3100 ft-ot ítéltek meg.

A gyógyszerköltség kb 6-7 ezer ft körül van havonta.

Most akkor ez hogy van, ebből 3100 ft-ot áll az állam, és a maradékot kell fizetnem?

Vagy eleve máshogy adja ki majd az orvos a receptet, és a gyógyszereknek más lesz az ára is?

Akinek van tapsztalata: ha ez az utóbbi a módi, akkor mire számíthatok, az eddigi költség helyett kb. mennyit fogok a patikában hagyni?

Ha megyek jövő héten gyógyszert íratni, akkor szólnom kell, hogy közgyógyom van, vagy ez semmit nem jelent, a receptek ettől nem változnak?

2017. febr. 4. 16:35
 1/1 anonim ***** válasza:
Meg van állapítva, hogy mit írhatnak fel közgyógy receptre, ahol először kiváltod, mutatni kell a kártyát is, ha másik gyógyszertárban váltod ki, ott is mutatni kell, a receptet felismeri a rendszer, annyit kell fizetni, ahogy a rendszerbe be van állítva, van hogy semmit, vagy csak a dobozt, pld kenőcsnek, vagy csak 10%ot, van negyedévenkénti ketet, azt központilag feltöltik, mielőtt lejár, meg kell újítani, a betegségtől függ, van, hogy örökre érvényes.
2017. febr. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!