A Teva gyógyszerek drágák? Az orvos miért nem az olcsóbbat írja, ha lenne olcsóbb? Tudom, hogy pénzt kap érte, de ez etikátlan, én meg fizessek többet?
Édesapámnak napi 12 szem gyógyszert adagolok. Nem olcsó...
Most először jártam úgy a patikában, hogy az egyik nem volt, de felajánlották a helyettesítőjét, és mondta a hölgy, hogy az még olcsóbb is.
Meg voltam lepve...
Tudok persze a gyógyszerlobbiról, de ez akkor is meglepett...
Annyira kedves és normális háziorvosunk van, ráaádsul tudja, milyen nehéz helyzetben vagyunk.
És kiírja a drágábbat, miközben a beteg olcsóbban is megúszhatná?
Vajon ők mennyit kaszálnak ezzel?
Kapnak egyszer egy "Nokiás dobozt", hogy onnantól annak a gyárnak a termékeit írják ki receptre?
És a gyár ezt hogy tudja ellenőrizni?
Vagy hogy tud utólag jutalékot kapni? Hogy ellenőrzik, hogy tényleg annak a gyárnak a termékét írta-e ki?
Mi van, ha 2-3 gyár ajánlatát is elfogadja kenőpénzzel együtt, és vegyesen írja ki a gyógyszereket?
És én, mint beteg mit tehetek?
Minden egyes gyógyszernél kérdezzem meg, hogy van-e olcsóbb helyettesítője?
Így is, mire ezt a sokat kiváltom, már ott toporzékolnak a sarkamban, mert nem 1-2 perc szokott lenni.
Nem szeretném húzni az időt, de az indokoltnál többet fizetni sem szeretnék.
Mi a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!