Helyes módszer ez a gyógyításra? Láz, antibiotikum, leállás.
Nem bízok a gyerekorvosban, ezt tudom, hogy gond, és lehet, hogy keresek mást, de tapasztalt Anyukák, segítsetek előtte, hogy jól látom-e. Képben van egyébként a fogzás is, most jön egyszerre 2 foga.
11 hónapos lányom 16-án késő délután belázasodott, egyébként semmi más baja nem volt, vidám volt és élénk.
17-én továbbra is lázas volt, a gyerekorvossal akkor tudtam egyeztetni, azt beszéltük meg, hogy másnap egyeztetünk, lázas-e még.
18-án délelőtt még mindig lázas volt, fogadott minket a gyerekorvos, torokgyulladást állapított meg. Amin azért csodálkoztam, mert tényleg semmi más tünet nem volt (a pépesebbet előnyben részesítette, de ez inkább a foga miatt), egész nap visongatott. Augmentint írt fel a doki, be is adtam a lányomnak. Onnantól kezdve nyűgös, fáradtabb volt, még este enyhe láza volt.
19-ére, azaz mára virradóra az arca és a pocija kiütéses lett, láza már nincsen, csak hőemelkedése, de tiszta nyűg és álmosság.
Sikerült elérni a dokit az előbb, azt mondta, hogy érzékeny az augmentimre (nem biztos, hogy a penicillinre, lehet, hogy csak a szirupos összetevőre), és hagyjam abba az adását, már csak gyulladáscsökkentőként adjam a lázcsillapítót napi 3-szor még 2 napon keresztül. Ha nem jön vissza a láz, akkor minden frankó.
Biztosan jó így ez a kezelés? Mit kellett volna tennem?
Csak olyan válaszokat várok, amik olyanoktól szól, akik voltak már hasonló helyzetben. : )
1-es, esetleg hasznos infót is tudsz mondani?
Mivel ö a szakember, ezért tudja, mit kell tenni.
Ha nem bízol benne, vidd a gyereket az ügyeletre, ott ugyan valószínüleg ugyanezt fogják mondani, meg alaposan leszidnak, hogy fölöslegesen viszed oda a gyereket, de ez az egyetlen mód, hogy "ellenörizd" a dokit.
Milyen magas láta volt a gyereknek? Ha ugyanis a viselkedése nem változott, akkor nem lehet komoly.
Másrászt a torokgyulladás kezdetben nem mindig jár fájdalommal, a visongatás meg teljesen független ettöl.
Az Augmentin enyhén nyugtató hatású is, ezért lett nyügös, fáradt.
A láza lassan elmúlik, ebböl is az derül ki, hogy a gyógyszer hatott. A kiütések meg tényleg érzékenységre utalnak, ezt a késöbbiekben figyelni kell.
A doki azt mondta emellett, hogy ha a gyerek nem beteg , akkor fölösleges gyógyszerekkel tömni, kezelést nem igényel.
Igazán nem értem, MI a problémád, az orvos mindent úgy tett, ahogy kell, csak te hisztizel!
Szerintem meg csak 3 napos láz..
(nem vagyok orvos)
Szerintem oka van, hogy nem bízol az orvosban.
Az a helyzet, hogy a mi orvosunk is egy kalap szar, és rengetegszer bebizonyosodott, hogy tévedett. Ő az a tipikus aki egy rossz fingásra is antibiotikumot ír fel.
Volt, hogy neki köszönhetően a védőnő már majdnem jelentett mert annyit csúszott az egyik oltás a doki miatt, mindig kitalálta, hogy beteg a gyerek. Piros a torka, folyt az orra, stb.. Miközben semmi baja nem volt.
De sajnos meg vagyok lőve, a környéken ő van, nem tehetem meg, hogy minden betegségnél férjem szabit vesz ki, hogy x km utazzunk. Mert sajnos sokat betegek téli időszakban a gyerekek, a nagyobbik allergiás asztmás ami azt jelenti egész ősztől tavaszig felsőlégúti beteg. Így úgy vagyunk, ha nem értek egyet a dokival vagy komolyabbnak gondolom a betegséget akkor ügyeletre viszem őket.
Ha végigmegy a gyereken a kiütés annak ellenére, hogy már nem adod az antibiót, akkor tényleg a háromnapos láz lehetett. Ez esetben minden oké, ez egy ijesztő betegség a magas láz miatt, de nem súlyos. Fotózd le a kiütéseket és kérdezz rá az orvosnál, hogy nem lehetett-e az (és akkor valószínűleg mégse allergiás, ami jó). Mondd nyugodtan úgy, hogy anyukád látta a babát és rágja a füled, hogy szerinte az kellett legyen :-)
Nem föltétlen hibázott az orvos, ezt a betegséget nem mindig könnyű diagnosztizálni.
Ügyeletre nem viszem, hiszen már nem lázas, nincsen vészhelyzet, persze, hogy elküldenének.
A kétségem az antibiotikum abbahagyásával kapcsolatban merült fel, mert a csapból is az folyik, hogy szedd végig, mert sokat ártasz, ha nem teszed.
Illetve igen, a 3 napos lázról én is hallottam már, lehet, hogy csak ez volt képben, és nem is kellett volna elkezdeni az antibiotikumot, ezt viszont soha nem tudjuk meg, de ahogy a 7-es is írja, előszeretettel írják fel a bogyót, amikor talán nem is lenne szükséges.
Szóval igen, természetesen rá hallgatok, és valószínűleg keresni fogok mást, ahogy írtam is, csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Más orvos ilyenkor kivárja a 3 napot a láznál, hogy csak a 3 naposról van-e szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!