Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyerekorvosotoknál kell...

Gyerekorvosotoknál kell fizetni a gyerekorvosnak a NEM kötelező oltások beadásáért?

Figyelt kérdés
A kötelezőkért nem kell fizetni, de az ajánlott oltások beadásáért 1000 Ft/db árat kér el a doki. A rendelőben ki van írva, hogy ez a 366/2010 eü rendelet alapján van így. Viszont másoktól hallom, hogy nem kér pénzt a doki, ingyen adja be az oltásokat. Akkor most ez hogy is van?
2022. jan. 4. 17:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
13%
Mitől plusz tevékenység? Rendelési időn kívül adja be? Ha meg nem, akkor a munkaidejét amúgy is kifizetik (az már más, hogy sajnos nevetségesen keveset adnak nekik). Más lenne, ha kötelező lenne minden orvosnak fizetni érte (bár ez sem lenne fair), de mivel ér többet annak a beadott oltása, aki kér érte pénzt, mint aki nem kér érte pluszt?
2022. jan. 4. 20:04
 22/28 A kérdező kommentje:
Számlát még sose kaptunk róla amúgy
2022. jan. 4. 20:29
 23/28 anonim ***** válasza:
18%
Ki van írva, de nem kéri el.
2022. jan. 4. 22:38
 24/28 anonim ***** válasza:
62%
21.! Neki munkaidőben sem kötelessége ezeket az oltásokat beadni. Jogos, ha kifizetteti.
2022. jan. 4. 23:04
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem kért.

A Neisvac-ot és a rotát adattam be.

2500 Ft volt.

A Neisvac ha jól emlékszem 3 adagos de csak egyszer kért el a 2500 Ft-ot.

A rota 2 adagos volt és ott is csak egyszer kért pénzt.

Én is hallottam, hogy a szomszéd településen ingyen adják be.

Azt tudom, hogy 8 éve a lanyomnak ugyanezt ugyanez ah orvos ingyen adta be.

Úgy van vele az ember, hogy kifizeti.

2022. jan. 5. 12:36
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnak kértem a Neisvac C és Bexero oltást (3 oltás volt)

Érdekes volt, mert amikor csak a

Bexero miatt kaptunk időpontot a tanácsadásra, akkor kért a doktornő 2000 Ft-ot, meg is lepődtem, mert nem tudtam hogy az oltás beadása is díjköteles… kaptam nyugtát

Következő alkalommal nem kért semmit, a harmadiknál megint 2000 Ft fizettem, de nem kaptam nyugtát (nem is kell mondjuk 😅)

Szóval szerintem ha eszébe jutott akkor kért pénzt ha nem akkor nem

2020 év volt ez, nagyon nagy fejetlenség volt egyébként is a gyerek rendelőben sajnos

2022. jan. 5. 15:35
 27/28 anonim ***** válasza:
22. Nekem mindig ír nyugtát az orvos. Számlát is adna, ha úgy kérem.
2022. jan. 5. 15:54
 28/28 anonim ***** válasza:
57%
Nekem nem kér. Akkor milyen ajándékot adjak ..? Nemis hallottam olyanról hogy ezért pénzt kérnek.
2022. jan. 5. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!