Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyerekorvosotoknál kell...

Gyerekorvosotoknál kell fizetni a gyerekorvosnak a NEM kötelező oltások beadásáért?

Figyelt kérdés
A kötelezőkért nem kell fizetni, de az ajánlott oltások beadásáért 1000 Ft/db árat kér el a doki. A rendelőben ki van írva, hogy ez a 366/2010 eü rendelet alapján van így. Viszont másoktól hallom, hogy nem kér pénzt a doki, ingyen adja be az oltásokat. Akkor most ez hogy is van?
2022. jan. 4. 17:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%
Tudod, én ezt a kis pénzt nem sajnálom tőlük. A háziorvosi praxis valahol egy vállalkozás. Kap egy fix összeget az államtól, amiből a saját és az asszisztense fizetését és a rendelőbe bizonyos eszközöket is ki kell gazdálkodnia. Szóval mielőtt azt vizionálod, hogy ebből megy a Maldívra nyaralni, nézz utána a támogatás összegének, vond le az adókat, gondold végig, hogy milyen eszközöket kell vennie és engedd el a témát.
2022. jan. 4. 18:08
 12/28 anonim ***** válasza:
21%
A régi orvosunk nem kért érte pénzt, az új igen. Én sem tartom fairnek, de ez van, 2000 Ft.
2022. jan. 4. 18:08
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

Ez orvostól függ, kérhet érhet teljesen legálisan. Nekünk is 1000 ft-ot kér.

Nézd, ez is csak egy munka, ha törvény ezt lehetővé teszi, miért csinálná ingyen? Ma már senki sem csinál semmit ingyen, ha nem muszáj, nem csak az orvos.

2022. jan. 4. 18:16
 14/28 anonim ***** válasza:
24%
Kérhet, a miénk nem kér és egy sóher dolognak tartom aki egy ezresért is tartja a markát, mert abból nemhogy a maldív szigetekre nem megy, de egy reggelit se tud belőle venni, én biztosan nem kérnék ezért pénzt.
2022. jan. 4. 18:23
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
Te talàn ingyen kapod a kenyeret a boltba 14-es? Csak akkor tartsa a markát ha több 10 000 ftról van szó?
2022. jan. 4. 18:32
 16/28 anonim ***** válasza:
67%
Ha kimegy a vízvezetékszerelő és közli hogy nem tudja most megoldani a problémát, de a kiszállási díj 5000-10 000 ft, az nem vérlázító? Az életben semmi nincs ingyen! Még a háziorvosnak sem!
2022. jan. 4. 18:35
 17/28 anonim ***** válasza:
26%
15 Feltűnt már, hogy a többi szolgáltatásáért nem kérhet pénzt? Ebből a néhány ezerből pedig nem fog meggazdagodni. Én nem kérnék, mert egyszerűen hülyén néz ki, ha valaki ennyire pénzéhes, egy oltást beadni pár másodperc, ahhoz tudnám hasonlítani ha a pénztáros pénzt kérne azért mert lehúzza az áru vonalkódját.
2022. jan. 4. 18:47
 18/28 anonim ***** válasza:
63%

Persze hogy feltűnt. Én nem is azt mondtam hogy ez így jó és normális. Szerintem is nevetséges, inkább örülni kéne ha az ember van annyira felelősségteljes, hogy az ajánlott oltásokat is felveszi, nem csak a kötelezőt.

Csak azt mondom, hogy érthető hogy elkér érte pénzt. Miért is ne kérne ha ezt legálisan megteheti.

Hidd el, ha a pénztáros kérhetne pénzt a vonalkód lehúzásért, akkor kérne is! Mert ez egy ilyen világ.

2022. jan. 4. 18:56
 19/28 anonim ***** válasza:
41%
Én 2000-t fizetek minden választható oltás után. Nem tartom soknak, nekem belefér.
2022. jan. 4. 19:09
 20/28 anonim ***** válasza:
69%
Jogilag rendben van. Ez plusz tevékenység, ki kell fizetni, ha kéri. Az, meg hogy mire költi senkire se tartozik.
2022. jan. 4. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!