2 hónapos a fiam, 3 hete taknyos, szörcsög. Már nem köhög, láza nem volt, de ma azt mondta a gyerekorvos, hogyha nem javul be kell feküdnie kórházba, mert otthon nem lehet meggyógyítani ilyen kicsit. Porszívózni kell gyakrabban az orrát és orrcsepp. Én úgy megijedtem. Mit csinálnának vele a kórházban?
2021. dec. 21. 19:49
1/9 anonim válasza:
Ez hülyeség. Náthával semmilyen picit nem fektetnek be.
Könnyen lehet, hogy nem sima nátha hanem RSV akkor pedig kb a kórház a legjobb esélye a gyógyulásra.
2021. dec. 21. 20:04
4/9 anonim válasza:
Mi voltunk, igen 5 hetesen. Nem játék ám ez! Ő nem tudja kifújni az orrát, akár meg is fulladhat. Nagyon náthás volt ő is, el is vittem a dokihoz, írt fel neki antibiotikumot, és azt mondta gyakran porszívózzam az orrát. Estére már lihegett a gyerek, mint a kutya a nagy melegben. Felhívtuk az ügyeletet, azt mondták mire várunk még, vigyük be gyorsan a kórházba. Az intenzív osztályra került légzésfigyelőre. Ott volt egy hétig. Nem volt tüdőgyulladása, sima hörghurut. Nem túlzok, 10 percenként szívták az orrát egy géppel, antibiotikumot kapott, és légzésfigyelőn volt.
Tényleg nagyon-nagyon gyakran szívd az orrát! Hiába ordít, az nem fáj neki, szóval nem szabad sajnálni. Ebben a korban egy takonykór nagyon veszélyes lehet nekik.
2021. dec. 21. 20:07
5/9 anonim válasza:
Most mikuláskor, taknyos lett majd hirtelen köhögni kezdett. 5 hetes volt akkor, 2 oldali vírusos tüdőgyulladás. 4 nap kórház. Mindössze napi 4 alkalommal szívták az orrát, de már véresre. Inhalálás volt, sóoldatos először majd 1 napig gyógyszeres inhalálás volt (3szor 1 nap). A 4 nap alatt 3szor teszteltek minket covidra, már azt hittem lecsapom az orvost, ha még egy pálcikát nyom fel a babám orrába. Aztán végre hazaküldtek minket. A köhögés nagyon hamar elmúlt, az orrfolyás meg kb 2 napra rá.
2021. dec. 21. 20:29
6/9 A kérdező kommentje:
Jaj, ez azért ijesztő. 😪Már amúgy jobban van, kap levegőt orrára, tud enni is, csak még taknyos, de már mintha kevésbé mint akár 2 napja. Szívom holnap is gyakran, de nem tudnám fél óráig, 5 percig max, úgy sír mintha már ágy érzést kapna. Úgy sajnálom
2021. dec. 21. 21:36
7/9 A kérdező kommentje:
Agyvérzést akartam írni, csak a teló átír mindent.
2021. dec. 21. 21:37
8/9 anonim válasza:
Én ilyenről még nem hallottam,h nátha végett kórház. Háziorvos vagy fül orr gégész mondta? Kisebbik fiam 6 hétig volt náthás, nem akart gyógyulni. Állandóan orr hangon beszélt. Elvittem fül orr gégészetre, ott felírtak neki orr cseppet és végre lekopogom kop kop kop meggyógyult.
2021. dec. 21. 23:42
9/9 anonim válasza:
Az ne zavarjon meg, hogy nagyon sír. Mindegyik sír, mert ijesztő a porszívó hangja, de nem fáj neki, próbáld ki magadon, és látni fogod. Persze olyan fura érzés, hogy kiszedi az orrodból a trutyit, lehet, hogy az is ijesztő nekik, de sajnos még csak nem is olyan erősen szív, lényegében csak ami az orrában van, mélyebbről nem is szívja, azért is kell olyan gyakran.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!