Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nátha miatt került már babátok...

Nátha miatt került már babátok kórházba?

Figyelt kérdés
2 hónapos a fiam, 3 hete taknyos, szörcsög. Már nem köhög, láza nem volt, de ma azt mondta a gyerekorvos, hogyha nem javul be kell feküdnie kórházba, mert otthon nem lehet meggyógyítani ilyen kicsit. Porszívózni kell gyakrabban az orrát és orrcsepp. Én úgy megijedtem. Mit csinálnának vele a kórházban?
2021. dec. 21. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Ez hülyeség. Náthával semmilyen picit nem fektetnek be.

Tüdőgyulladással, vesemedencegyulladással, fertőző betegséggel...stb. igen.

2021. dec. 21. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem attól fél az orvos, hogy covidos a baba?
2021. dec. 21. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Könnyen lehet, hogy nem sima nátha hanem RSV akkor pedig kb a kórház a legjobb esélye a gyógyulásra.
2021. dec. 21. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Mi voltunk, igen 5 hetesen. Nem játék ám ez! Ő nem tudja kifújni az orrát, akár meg is fulladhat. Nagyon náthás volt ő is, el is vittem a dokihoz, írt fel neki antibiotikumot, és azt mondta gyakran porszívózzam az orrát. Estére már lihegett a gyerek, mint a kutya a nagy melegben. Felhívtuk az ügyeletet, azt mondták mire várunk még, vigyük be gyorsan a kórházba. Az intenzív osztályra került légzésfigyelőre. Ott volt egy hétig. Nem volt tüdőgyulladása, sima hörghurut. Nem túlzok, 10 percenként szívták az orrát egy géppel, antibiotikumot kapott, és légzésfigyelőn volt.

Tényleg nagyon-nagyon gyakran szívd az orrát! Hiába ordít, az nem fáj neki, szóval nem szabad sajnálni. Ebben a korban egy takonykór nagyon veszélyes lehet nekik.

2021. dec. 21. 20:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Most mikuláskor, taknyos lett majd hirtelen köhögni kezdett. 5 hetes volt akkor, 2 oldali vírusos tüdőgyulladás. 4 nap kórház. Mindössze napi 4 alkalommal szívták az orrát, de már véresre. Inhalálás volt, sóoldatos először majd 1 napig gyógyszeres inhalálás volt (3szor 1 nap). A 4 nap alatt 3szor teszteltek minket covidra, már azt hittem lecsapom az orvost, ha még egy pálcikát nyom fel a babám orrába. Aztán végre hazaküldtek minket. A köhögés nagyon hamar elmúlt, az orrfolyás meg kb 2 napra rá.
2021. dec. 21. 20:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Jaj, ez azért ijesztő. 😪Már amúgy jobban van, kap levegőt orrára, tud enni is, csak még taknyos, de már mintha kevésbé mint akár 2 napja. Szívom holnap is gyakran, de nem tudnám fél óráig, 5 percig max, úgy sír mintha már ágy érzést kapna. Úgy sajnálom
2021. dec. 21. 21:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Agyvérzést akartam írni, csak a teló átír mindent.
2021. dec. 21. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Én ilyenről még nem hallottam,h nátha végett kórház. Háziorvos vagy fül orr gégész mondta? Kisebbik fiam 6 hétig volt náthás, nem akart gyógyulni. Állandóan orr hangon beszélt. Elvittem fül orr gégészetre, ott felírtak neki orr cseppet és végre lekopogom kop kop kop meggyógyult.
2021. dec. 21. 23:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Az ne zavarjon meg, hogy nagyon sír. Mindegyik sír, mert ijesztő a porszívó hangja, de nem fáj neki, próbáld ki magadon, és látni fogod. Persze olyan fura érzés, hogy kiszedi az orrodból a trutyit, lehet, hogy az is ijesztő nekik, de sajnos még csak nem is olyan erősen szív, lényegében csak ami az orrában van, mélyebbről nem is szívja, azért is kell olyan gyakran.
2021. dec. 22. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!