Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan oldjátok meg a munkahel...

Hogyan oldjátok meg a munkahelyen,ha beteg a gyerek?

Figyelt kérdés
Sajnos a gyerekem lebetegedett, ami önmagában is elég nagy baj, de amikor rátesz egy lapáttal a nem megértő főnök, az elég kellemetlen tud lenni. Reggel betelefonáltam a munkahelyemre, hogy beteg lett a gyerkőc, csak ma nem tudnék bemenni, Hétfőre találok megoldást, hogy tudjak menni dolgozni. A főnököm nem fogadta nagy örömmel, nyilván valahol érthető is, de most őszintén, hova tettem volna szegény gyereket, ráadásul betegen? Ti hogy oldjátok meg? Sajnos nekem se nagyszülő nem jöhet szóba, se apuka. Teljesen egyedül kell megoldani mindig, ami nagyon nehéz. Van egy segítségem, de nem lehet állandóan ugrasztani..Most két választásom lenne, hallgatni majd a szemrehányást, hogy 1 napra elmertem jönni és rettegni, mikor lesz újra beteg a gyerek, vagy felmondok, de ez sajnos nem jöhet szóba, mert szükség van a fizetésemre. Viszont a főnököm nem lesz még egyszer elnéző, ahogy kivettem a szavaiból. Eddig nem kellett eljönnöm soha, csak egyszer 1 hétre magam miatt. A mostani egy nap miatt meg ekkora probléma van belőle, hogy majd személyesen akar velem beszélni. Én nem árultam zsákbamacskát, mikor elkezdtem a munkát, tudattam velük, hogy gyerekem van, aki csak rám számíthat, ha bármi történne. Természetesen megérteném a reakciját, ha minden két hétben táppénzre mennék, de eddig ez az első eset. Mit tanácsoltok?

#munkahely #munkahelyanyaként #beteggyerek
2021. dec. 17. 18:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
97%
A szülők lelkiismeretesebbek mert muszáj dolgozni.
2021. dec. 17. 22:19
 12/15 anonim ***** válasza:
96%
#11 pont ezt akartam írni. A többség igenis odateszi magát a munkában félve attól, hogy azért, mert gyerek van kirúgják. És egyébként kedves #8-as...azt ugye tudod, hogy nem csak a nőnek van gyereke hanem a férfinak is? Egy férfi is elmehet tp-re gyerekkel, nem csak a nő.
2021. dec. 17. 22:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az a baj, hogy sajnos az én munkám nem végezhető homeoffice-ban, a személyes megjelenés elkerülhetetlen. Hétfőn beszélek a főnökömmel, nem tudom ezzel jobbat teszek vagy rosszabbat, de úgy érzem meg kell vele beszélnem ezt az egészet.
2021. dec. 18. 20:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet beszélni vele.
2021. dec. 18. 21:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi lett, beszéltetek?
2022. jan. 18. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!