Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan lehet elkerülni, hogy...

Hogyan lehet elkerülni, hogy a beteg nagyobb testvér mellett ne legyen beteg az újszülött?

Figyelt kérdés
És kérlek, ne olyanok írjanak, akik szerint "az anyatej megvédi mindentől" mert ez nettó butaság.
2021. nov. 18. 05:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A kicsi sír nagyon, csak a kezemben nyugszik meg és de működik a családi dinamika köszönöm szépen. El tudja altatno az apja is a nagyot, de jelenleg a kicsi miatt nagyon anyás lett. És látom átment a lényeg, kedves 10es, este még a nagynak semmi baja nem volt.
2021. nov. 18. 09:21
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Ez ilyen. Nálunk is anyás lett a nagy, éppen ezért a kicsi nélkül altattam. A kicsit pedig az apja. Nyilván nem ment az első perctől, de utána olyan jól belejöttek, hogy azóta csak akkor altathatom, ha az apja nincs otthon. Viszont kétszeresen bevált: csökkentette a testvérféltékenységet és annak ellenére, hogy a kicsi full anyatejes, este mégis szabadabb vagyok.
2021. nov. 18. 09:39
 13/17 A kérdező kommentje:

12es. Köszönöm a hozzászólásodat, de a kérdésemhez semmi köze.

A férjem nyomozó, sajnos gyakran előfordul és elő fog fordulni, hogy az esti altatásnál nincs itthon és ki kell találnom hogyan altassam egyszerre a kettőt. Jelenleg így működik. Sokan szeretnének olyan törődő, gondoskodó férjet, apát mint az én párom. Nagyon jó apja a gyerekeknek, fullra nem azt kérdeztem, hogy hogyan oldjam meg beteg gyerek mellett az altatást. De köszönöm a kioktatást meg hogy olyanokat kell mindenbe belelátni, ami le sincs írva.

2021. nov. 18. 09:53
 14/17 anonim ***** válasza:
62%

Anyatej nem vèd meg mindentől, de a benne levő èlő T-sejtek igenis segìtenek legyőzni a betegsèget.

Mossatok kezet, mielőtt a picihez nyúltok. most ne puszilgassàtok, hordj maszkot mellette, a nagy ne fogdossa, ne köhögjön rà. Szellőztessetek gyakran, fertőtlenìtsètek a felületeket, főleg a kilincseket, kapcsolòkat, wc lehúzót, csapokat.

2021. nov. 18. 11:34
 15/17 anonim ***** válasza:
58%

"fullra nem azt kérdeztem, hogy hogyan oldjam meg beteg gyerek mellett az altatást"

Valóban nem: hanem "fullra" azt kérdezted, hogyan ne kapja el a kicsi.

Hát úgy nem fog menni, ha egy altatást se tudsz megoldani.

A lényeg ugyanis az, hogy a lehető legkevesebbet legyenek egy légtérben. Ha a hátadra kötve tíz centire van a nagy szájában, akkor nem tudod megvédeni, hisz nyilván a nagy még túl kicsi ahhoz, hogy ne köpjön össze semmit és rá maszkot se tudsz adni.

2021. nov. 18. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

A távgyógyítás nálunk is divat!

Hála égnek amikor hazajöttünk a kórházból nem kapta el pedig a nagy tiszta nátha volt. Nem is értem hogy nem kapta el.

Először 5 hónaposan volt beteg a kicsi. A lányom hazahozta az iskolából a takony+köhögést.

Ahogy tudtam elkülönítettem őket. Egész nap ide oda szaladgáltam.

Hiába szellőztettem sűrűben a kemény mínuszokban sikerült elkapnia.

Azóta kétszer volt még beteg. Egyszer nyár elején piros volt a torka és és most nemrég nátha.

Kétszer kapta el a nagytól csak.

Már előre félek mi lesz a következő. Rengeteg betegség van most az iskolában. Hasmenés+láz,nátha.

Persze az orvosnak 3 napig kell könyörögni, hogy vizsgálja meg a gyereket ugyan mert napok óta lázas.

Dühítő ez a helyzet. És amikor megyek oltásra vagy státuszra a védőnőhöz látom, hogy tök jól elszórakoznak egymással. A telefonok meg folyamatosan csörögnek.

Idegesítő ez a helyzet de sajnos egyenlőre nem lesz jobb.

Ha kötelezővé tennék a maszkokat megint akkor lehet nem hozna haza a nagy ennyi betegséget.

2021. nov. 18. 11:51
 17/17 anonim ***** válasza:
75%
Kézhigénia, sok szellőztetés. És lehetőleg külön törölköző, külön takaró, külön légtérben alvás, távolság tartás.
2021. nov. 18. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!