Szerintetek mi a jó megoldás a sok bölcsődei/óvodai hiányzás ellen? Mit kellene tennie az egészségügynek, intézmény dolgozóinak és az anyukáknak?
Itt nincs hibás, hiszen a betegségek jönnek-mennek, elkapják a gyerekek. De rengeteg a hiányzás, állandóan betegek a gyerekek. A szülők nehezen dolgoznak, van, akinek már szóvá tették, miért nem marad otthon munkanélkülin a gyerekkel. Csakhogy akkor eltartani nem tudja.
Nem hiszem, hogy ez az állapot, ami most van, hosszútávon fenntartható, hiszen ez egy ördögi kör és sosem lesz vége.
Egyetértek a #9-essel. Mi is külföldön élünk, 5 hónapja bölcsis a lányom, sokszor beteg, de a többi társának az anyukájátol hallom,hogy van aki folyamatosan az. Hiába nincsenek agyon öltöztetve. Helyi anyuka csoportokban is hasonló a szitu. A házi orvosunk azt mondta,hogy átlagosan a bölcsi első 6 hónapjában kapnak el mindenfélét, ennyi idő kell kb ,hogy megerősödjön az immunrendszerük. (Persze van akinek több idő kell)
Nem tudok covid előtti időkről nyilatkozni, de nálunk hőemelkedéssel hazaküldenek, 48 óra láztalansaggal és negatív teszttel mehettünk vissza. Orrfolyással nem vacakolnak. Amúgy tényleg igaz, nincs lehetőség heteket kiesni a munkából, így jó közérzettel, orrfolyással megy.
Azért azt megjegyezném halkan, hogy olyan hogy immunerősítés nem létezik. Az immunerősítés az, hogy a gyerek találkozik a kórokozókkal és védettséget szerez ellenük. Ez nem a sapka vastagságától függ, akar alul, akar túl van öltöztetve a gyerek, tök mindegy.
Amúgy anyám legendás túlöltöztető volt, én alig voltam beteg, tesóm egyéves korától kezdve krupp, hasmenés stb állandóan kórházból ki-be. A mai napig így van, én kettőt köhintek, párom egy hétig van táppénzen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!