Mikor engedhető közösségbe a totyogós ha náthás volt?
Holnap lesz 8 napja hogy először jelentkeztek a tünetek, és 2 napig volt rossz, utána fokozatosan javult.
Néha még bedugul az orra, és 1-2 köhögés is van leginkább éjjel.
Fertőz még vajon?
Nem látszik betegnek, jókedvű, játszik, de nem akarom ráragasztani másra ezt a nyavaját.
Köszi a válaszokat.
Én általában akkor vittem a gyerekeimet közösségbe (például játszótérre vagy rokon gyerkekhez ha épp nem volt bölcsőde vagy ovi), amikor már napjában csak 1-2x kellett orrot törölni (nem fújni!) és láthatóan már tiszta, vizes volt a váladék. Köhögésnél sosem éreztem betegesnek ha napjában párszor köhögött. Ha szárazon köhög párszor, akkor már vittem. De ha érezhetően irritálja valami és amiatt köhög, akkor még nem.
Eddig így ezzel a módszerrel nem ragadt át másik gyerekre a legyőzött betegség.
Ma éjjel egyáltalán nem köhögött már, meglátjuk elmúlt-e.
A hátracsorgó takony miatt köhögött, meg is hánytatta egyik éjjel, meg csak akkor köhögött ha feküdt (mivel úgy csorgott hátra a takony).
2-3 nap tünet mentességet mond nálunk a gyerekorvos. Pl. ha néha köhög, kb 2 óránként egyszer... attól már mehet.
A teljes tünetmentesség kb nyárra lenne meg 😁
Se orr folyás, se köhögés, se tüsszögés...
7.
A második este hányt a köhögéstől amikor még beteg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!