Mit csináljak, ha az orvos engedi a gyereket közösségbe, de még fújja az orrát és kicsit köhög?
Figyelt kérdés
Mindenki tudja, hogy ez így megy normál esetben egész ősszel és télen. Elkap vmi taknyot, én otthon se szoktam azzal tartani, de most ám legyen, valamennyit otthon van, kúrálom, stb aztán megy. Ha nem volt rosszul mi orvoshoz se megyünk, csak igazolásért. Most a gyereket el se vittem, mert a protokoll szerint telefonáljak tünet esetén, mondjam mi van, ő meg elmondja, meddig maradjon otthon. Csütörtökön reggel kezdett folyni az orra, emellé hurutos köhögése volt és ennyi. Keddet mondott a doki, ha nincs más tünet és nem rosszabbodik. Hétfőn telefonáljak és mondjam el hogy van. Tegnap hívtam, mondtam, hogy a közérzete jó, rendesen ürül belőle még a dolog, a köhögés ugyanúgy hurutos és még megvan. Ok, mehet. Az igazolásért menjek. Ne vigyem a gyereket, nehogy vigyem a rendelőbe. Így lett igazolásunk és ma elment suliba. Ha hallják, hogy köhög, náthás, az igazolás ellenére haza kell vinnem? És ezt fogjuk játszani egész évben? Vagy bíráltam volna felül a dokit (akkor viszont az igazolás hulyeseget tartalmaz, mert azon egy-tól-ig dátum van, amit otthon volt és egy pipa, hogy mehet közösségbe. Ha nem megy, újat kell kérnem, ami meg mai dátumtól lesz valameddig és kettő igazolásból rakok össze egyet? Olyan hülye helyzet ez.2020. szept. 15. 08:04
A kérdező szavazást indított:
Menjen suliba ilyenkor, max hazaküldik
Menjen el mindig az orvoshoz annak javaslata ellenére és ragaszkodjunk a vizsgálathoz
Tartsam otthon legközelebb és majd a végén szerezzek papírt (ebben a mostani szituban már ez a lehetőség nincs)
19 szavazat
1/4 anonim válasza:
Elvileg szarazkohoges jellemző a covidra.Amugy ha az orvos kiállította neki a papírt akkor az iskola, óvoda azt el kellene, hogy fogadja.
2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem el is fogadja, de meddig él az igazolás? Érted, ha ma ment orrfújással és köhögéssel, igazolással a zsebében, holnap még mindig tortyog, de már nincs nála az igazolása, elküldhetik-e, hogy ez egy új betegség stb...?
2020. szept. 15. 08:20
3/4 anonim válasza:
Gondolom megtehetik akár azt is, de ez az intézménytől függ.Osztályfőnököt, óvónőt érdemes megkérdezni szerintem aznap, hogy ne érjenek benneteket meglepetések semmilyen értelemben.Én amúgy az elsőt választ választottam, hogy elküldeném, max vissza küldik, viszont ha dolgoztok ő meg még kicsi akkor azért úgy elég gáz ha mondjuk 2 óra múlva meg telefonálnak, hogy menj a gyerekért.Szóval tényleg érdemes az intézménnyel beszélni.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen ezt mondták szülőin is, hogy tanár és intézmény fogja válogatni, ha az ő tanára mondjuk tudja, mit mondtak nekünk, nem küldi haza, de a tesitanár meg igen... áh annyira átgondolatlan az egész. Eleve onnantól hülyeség igazoláshoz ragaszkodni, hogy az távdiagnosztizálásból született papír.
2020. szept. 15. 08:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!