Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Legtöbb kötelező oltást miért...

Legtöbb kötelező oltást miért az iskolában adják be a gyerekeknek, és miért nem a szülőt kötelezik arra, hogy elvigye beolttatni a gyerekét?

Figyelt kérdés
Nyilván ott osztályonként viszik oltani a gyerekeket, de ha a gyerekkel valami probléma lenne (sírna, szédülne, rosszul lenne vagy elájulna), a szülő ott lenne, hogy segítsen, s nem lenne kitéve annak, hogy a többi gyerek kicsúfolja emiatt.

2021. okt. 10. 21:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
Ott az orvos... nem kellesz oda
2021. okt. 10. 23:23
 12/16 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy neked ez újdonság, de a legtöbb szülő munkaidoben dolgozik, és öt után már a gyerekorvos sem rendel, plusz a gyereknek is tanítási idő van, így senkinek nem kell fél napot hianyoznia onnan, ahol lennie kell.

Másrészt meg ha a szülőkre lenne bízva, hónapokig kéne adminisztrálni, hogy ki volt már, ki nem volt, és sokan tojnának rá, így meg legalább tuti minden gyerek megkapja.

Én őszintén hálás vagyok érte, hogy nem kell még ezek miatt is szabadságot kivennem.

2021. okt. 10. 23:43
 13/16 anonim ***** válasza:
14%
A legtöbb orszàgban nincsenek is kötelező oltàsok. Euròpàban ,,keleti" sajàtossàg.
2021. okt. 10. 23:49
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Mi még nem tartunk ott egyenlőre, hogy a suliban oltást kapjon. 9 éves.

Utoljára 6 évesen vittem a védőnőhöz és annyit mondott, hogy legközelebb 7.osztályban kap majd oltást és akkor az osztállyal megy.

Szerintem gyorsabb így nekik, mint azt a tegyük fel 60 gyereket napi 3 órába bezsúfolni. Nálunk így rendel a dokinő.

Már nálam is ez volt a szokás amikor általánosba jártam.

Nem volt semmi probléma soha.

Volt aki kicsit mégszédült és leültették. Szerintem az anyuka se tudna ennél többet tenni abban a helyzetben.

Egy 13-14 éves gyerek szerintem már elviseli, ha az anyja nincs vele egy oltáson.

Amikor a Covid ellen vettem fel a védőoltást ott is voltak ilyen idős gyerekek a szülőkkel de nekik beleegyező nyilatkozatot kellett kitölteni mert nem nagykorú még a gyerek és nem is kötelező védőoltás.

2021. okt. 11. 12:37
 15/16 anonim ***** válasza:
94%

6. és 7. osztályban van csak kampányoltás, ebbol az MMR és a Hepatitis B az, ami kötelező, és önkéntes a HPV. Ez három darab oltás. Nehogy már egy 11-13 éves gyerek ne bírja ki anyuci apuci nélkül, ha szurit kap, vagy leginkább a kedves szülő bírja már ki, hogy nem tutujgatja a kis porontyát már ennyi idősen.

Amikor én voltam gyerek, mi még kaptunk egyet elsőben is, szerintem ez az, amit most 6 évesen a gyerekorvosa ad be mindenkinek, tippem szerint azért, mert már a 6 évesek nagy része nem is iskolás még. Erre még azt mondom, oké, hogy a szülő viszi, de egy felsősnek már nem kell fogni mellé a kezét, és az sem lenne normális, ha emiatt egy napot hiányozna a gyerek a suliból, a szülő meg erre az öt percre lőne el egy nap szabit.

2021. okt. 11. 17:34
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
A legbutább hozzászólás volt az első... Ment is a dislike, így is 91%os, ez nagyon sok mindent elárul.
2021. okt. 19. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!