Meddig kötelező a gyerekeknek?
Nagyváradon (szerintem az RMDSZ) által kialakúlt egy törvény hogy amelyik gyereknek a szülei külön élnek (akár el vannak válva, akár meg sincsenek esküdve de elisnerik a gyereket hogy az övék) az minden mádodik hétvégét annál a szülőnél tölt akivel nem él eggyütt, neg a vakációból 1 hetet s az ünnepek második napját. S ezeket bíróságon kötelezik.
Egy gyerek hány éves koráig kötelező ez? Tényleg addig mig a gyerek él vagy a szüleje él vagy mondjuk 30 éves korától már nem kötelrs a láthatásra vagy mikortól saját gyereke lesz? A másik kérdésem hogy román nemzetiségüek közt vannak ilyenek vagy csak a magyarok? Én csak magyarokat ismetek.
Örökre?!
Mégis h gondolod?
Egy vendéglátós, vagy kereskedő esetleg gyári munkás felnőtt ember közli a melóhelyén h ő hétvégén nem dolgozik mert megy az apjához láthatásra?!
Vagy bocsi kisfiam nem lehetek ott a ballagásodon mert pont azon a hétvégén van láthatás....
Azért tudsz egy kicsit gondolkodni?!
Attól h román még nem feltétlenül hülye a törvénykezés
Figyelj, erre írtam, a rokonod lehet apázik, de biztos vannak olyan román szülők, ahogy magyar szülők is (nem csak apák, bár gyakoribb), hogy ha pl. új nője/pasija lesz akkor fél évig-egy évig x ideig le se szrja a gyereket, aztán utána újra elkezdi látogatni. Szóval igazából nem szülő lesz a gyereke szemében hanem kvázi mint egy távoli rokon, ha sűrűn vannak ilyen időszakok, hogy három havonta látogatja egyszer. Ez sajnos nem olyan elrugaszkodott elképzelés, olvasgass akár itt is, simán elképzelhető. Múltkor is volt ilyen kérdés, hogy apa alig látogatja a gyereket, de a karácsonyra igényt tart. Őszintén, ha így jönne hozzám az apám, hogy havonta egyszer vagy pár havonta egyszer betoppanna pár órára a francnak lenne kedve ott karacsonyozni nála.
Az más kérdés, hogy van akinél ez jól működik, mert normális a két szülő és válás után is megmarad mindenkinek a normális kapcsolat a gyerekkel, de én úgy látom ez a ritkább.
Azzal meg ne nevet tedd már ki magad, amit az első hsz végén írtál, hogy az elvált szülők gyerekei ha gyerekük lesz azért válnak el, hogy az ő gyereküknek is két otthona legyen. Ez nagyon egyszerű felfogás, több negatív vonzata van általában elvált szülők gyerekének lenni és esetleg mozaikcsaládban élni mint pozitív, de ebbe itt ne menjünk bele szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!