Kisfiam 3 éves most kezdte az ovit szeptemberben. 3 napot járt náthás lett, aztán elkezdett köhögni ami 2 hét alatt sem múlt el. Egy kis hurutos köhögés megmaradt, de elvittem múlt hét közepén oviba. Hétvégére megint szárazon köhög. Mit tegyek?
Kruppra hajlamos gyermekem van (bár már kezdi elnőni), nekünk az alábbiak segítenek gyorsan átvészelni a felső légúti problémákat:
- max. 18-20 fok éjszaka (persze nappal se legyen túl meleg) a házban, rengeteg szellőztetés,
- hideg párásító használata,
- inhalálás Salvus vízzel,
- rengeteg mézes tea,
- gyógynövényes sópárna,
- Béres csepp, C/D vitamin,
- orrspray,
- hurutos köhögés esetén köptető (Ambroxol, Paxirasol, stb.), de az utolsó adag max. koradélután.
de mivel iskolás így az örökké valóságig nem tudom itthon tartani,
de, pont hogy otthon kellene, mert félig gyógyultan, alig működő, már amúgy is fertőzés ellen küzdő immunrendszerrel rá fog fertőződni, és még tovább lesz otthon.
Én csak azt kérdeztem, mivel tudok a gyerekemnek segíteni.
Azzal, hogy csak gyógyultan viszed vissza közösségbe.
Addig voltunk gyerekként otthon amíg betegek voltunk, ha orvos kiírja nem marad le...
Betegen nem engeded vissza, egyrészt összefertőzi a többieket, másrészt felszed egy újabb betegséget és kórház lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!