Mi történhet, ha a baba nem kapja meg a rotavírus elleni oltást?
Első babás anyuka vagyok. A fiam kb fél éves korában költöztünk, így lett egy orvos és védőnő váltanunk. Ekkora közölte a mostani védőnő, hogy a baba nem kapta meg a választható rotavírus elleni védőoltást.
Nem tudom ez miben befolyásolja az egészségét..
Eléggé aggódók, de mérges is vagyok, mert senki sem szólt, hogy választható oltás van, Én pedig, mint első babás anya fogalmam sem volt róla :(
Mi sem adatuk be, mert rettenet bukós volt a kicsi és féltem, hogy visszajön(szájon át öntik bele) , arra meg baromi drága, bexerot adattuk be a választhatók közül, mert azt szúrják.
Elkaptuk másfél évesen, volt három rossz napunk, negyedik napon mentünk kórházba, ott meg is szűnt azonnal minden tünet, másnap jöttünk haza. Akkor jött ki rajtam 🙄
Lényegében fosós-hányós vírus a kiszáradás miatt veszélyes a pici szervezetre, de lehet orvosolni infúzióval ha nagy gáz van.
Szövődménye nincs, csak baromi rossz az a pár nap.
Most már semmi baja nem lesz. Sokan tudatosan nem adatják be, akár azért, amit a 2es válaszoló írt, vagy szimplán csak mert drága (2 adag kell, 20-25e/db). Valószínű semmi baja nem lesz, kár most már ezen aggódni. Majd ha lesz második babátok, akkor már tudni fogod, hogy van ilyen, és dönthetsz akkor, hogy ő megkapja-e vagy sem.
Amúgy ha jól emlékszem, talán csak 2 éves korig véd amúgy is, és nem minden típusa ellen.
5 vagyok
Nem a 2es, hanem a 3as válaszoló írta a bukást, bocsi.
Most másfél éves a kisfiam, bölcsibe nem jár, mert a második babát várom, így itthon van velem.
Igen, a második babánál már okosabb leszek :/
Két fiam van, egyikük se kapta meg, egyszerűen nem éreztem szükségét. Ha elkapnák, de még nincs diagnosztizálva, akkor is eljutna időben az orvoshoz, hiszen hányás hasmenés esetén már az első nap jó esetben elviszi a szülő a gyereket, ha látható hogy nem marad meg benne a folyadék.
Lehet hogy rossz a gondolatmenetem, de két város két védőnője is azt mondta nekem, hogy nem leszünk attól rossz szülők ha nem adjuk be. Persze jó ha megkapják, de ha nem kapják, akkor sem nagy a rizikó, mert azért a legtöbb esetben a szülő orvoshoz fordul a nem normális egészségi állapotokkal.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Annyit mondanék még, kérdező, hogy ne hibáztasd magad! Annak a gyerekorvosnak, akihez a gyereked születésekor tartoztatok, és akinek ki kellett jönnie hozzátok a kisbaba pár napos korában, neki lett volna kötelessége a kötelező és a választható oltásokról tájékoztatni benneteket. Úgyhogy megértem, hogy mérges vagy arra, hogy nem szólt neked senki, mert valóban nem a te dolgod kideríteni, hogy aktuálisan mik a kötelező ill. választható oltások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!