Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi történhet, ha a baba nem...

Mi történhet, ha a baba nem kapja meg a rotavírus elleni oltást?

Figyelt kérdés

Első babás anyuka vagyok. A fiam kb fél éves korában költöztünk, így lett egy orvos és védőnő váltanunk. Ekkora közölte a mostani védőnő, hogy a baba nem kapta meg a választható rotavírus elleni védőoltást.

Nem tudom ez miben befolyásolja az egészségét..

Eléggé aggódók, de mérges is vagyok, mert senki sem szólt, hogy választható oltás van, Én pedig, mint első babás anya fogalmam sem volt róla :(

2021. szept. 30. 09:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
váltásunk *
2021. szept. 30. 09:10
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Mivel ez inkább csecsemőkorban veszélyes, így szerintem nem lesz baj. Most mennyi idős?
2021. szept. 30. 09:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem adatuk be, mert rettenet bukós volt a kicsi és féltem, hogy visszajön(szájon át öntik bele) , arra meg baromi drága, bexerot adattuk be a választhatók közül, mert azt szúrják.

Elkaptuk másfél évesen, volt három rossz napunk, negyedik napon mentünk kórházba, ott meg is szűnt azonnal minden tünet, másnap jöttünk haza. Akkor jött ki rajtam 🙄

Lényegében fosós-hányós vírus a kiszáradás miatt veszélyes a pici szervezetre, de lehet orvosolni infúzióval ha nagy gáz van.

Szövődménye nincs, csak baromi rossz az a pár nap.

2021. szept. 30. 09:21
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ne aggódj előre rajta. Szomorú, hogy nem szólt az orvos, neked nem feladatod ezeket tudni. Sokszor a rotát nagyobb tesó hozza haza közösségből, nyilván, ha első baba, ettől nem kell tartani. Az alap higiéniai dolgokat tartsátok be mindig, gondolok itt kézmosásra, meg pl. egymás nyálas-összefogdosott játékát direktbe ne egyék meg másik gyerekkel, persze ez nem mindig kivédhető. Ha pedig bölcsibe megy, elkaphat más hányós-hasmenős vírusokat is, pl. kalici, amik ellen nincs is védőoltás, de akkor már nagyobb lesz, nem csecsemő. Félreértés ne essék, én senkit nem lebeszélni akarok az oltásról, a lányom is megkapta, ha valami rossz betegségtől megvédhetem, miért ne tenném. Csak téged akarlak kicsit megnyugtatni kérdező, hogy most ne ess kétségbe, ha már ilyen szerencsétlenül alakult.
2021. szept. 30. 09:30
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Most már semmi baja nem lesz. Sokan tudatosan nem adatják be, akár azért, amit a 2es válaszoló írt, vagy szimplán csak mert drága (2 adag kell, 20-25e/db). Valószínű semmi baja nem lesz, kár most már ezen aggódni. Majd ha lesz második babátok, akkor már tudni fogod, hogy van ilyen, és dönthetsz akkor, hogy ő megkapja-e vagy sem.

Amúgy ha jól emlékszem, talán csak 2 éves korig véd amúgy is, és nem minden típusa ellen.

2021. szept. 30. 09:33
 6/14 anonim ***** válasza:

5 vagyok

Nem a 2es, hanem a 3as válaszoló írta a bukást, bocsi.

2021. szept. 30. 09:34
 7/14 A kérdező kommentje:

Most másfél éves a kisfiam, bölcsibe nem jár, mert a második babát várom, így itthon van velem.

Igen, a második babánál már okosabb leszek :/

2021. szept. 30. 09:43
 8/14 anonim ***** válasza:
78%
Elsőnél én sem adattam be,most 3 éves, nem volt gond belőle. A második kislányom 2 hónapos, neki mindenkèpp beadatom. A tesója már ovis, úgyhogy konnyebben hazahozhat neki valamit. Jól irja az 5ös valaszoló, csak két éves korig véd és nem minden tipusú rotavirus ellen.
2021. szept. 30. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

Két fiam van, egyikük se kapta meg, egyszerűen nem éreztem szükségét. Ha elkapnák, de még nincs diagnosztizálva, akkor is eljutna időben az orvoshoz, hiszen hányás hasmenés esetén már az első nap jó esetben elviszi a szülő a gyereket, ha látható hogy nem marad meg benne a folyadék.

Lehet hogy rossz a gondolatmenetem, de két város két védőnője is azt mondta nekem, hogy nem leszünk attól rossz szülők ha nem adjuk be. Persze jó ha megkapják, de ha nem kapják, akkor sem nagy a rizikó, mert azért a legtöbb esetben a szülő orvoshoz fordul a nem normális egészségi állapotokkal.

2021. szept. 30. 09:54
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Annyit mondanék még, kérdező, hogy ne hibáztasd magad! Annak a gyerekorvosnak, akihez a gyereked születésekor tartoztatok, és akinek ki kellett jönnie hozzátok a kisbaba pár napos korában, neki lett volna kötelessége a kötelező és a választható oltásokról tájékoztatni benneteket. Úgyhogy megértem, hogy mérges vagy arra, hogy nem szólt neked senki, mert valóban nem a te dolgod kideríteni, hogy aktuálisan mik a kötelező ill. választható oltások.

2021. szept. 30. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!