A rotavírus elleni védőoltás fáj a babáknak? Sokat sír utánna?
Annyira kivagyok amikor látom hogy szenved, vagy fáj neki.
Ha a szájba kapja az inekciót az borzalmas lehet nem? Vagy csak én képzelem ?
Nektek milyen volt?
Ráadásul hasfájós a babám még mindig pedig már 3+hós..
Nem kell aggódni mert nem tűvel adják hanem folyadék formában lenyeli.
Azért máskor jobban tessék utánajárni
6hónap után már nem adják be úgyhogy szerintem érdemes lenne megszervezni :)
Én aki már voltam rotás kisgyerekként, hát örültem volna ha nem vagyok az.
Nem akartam tapintatlan lenni előző válaszomban amúgy :))
még pár dolog: olyan 25 ezer környéke az oltás ha megtehetitek akkor a betegség prevenciója jobb mint a betegség kezelése
Idő, aggódás, folyamatos figyelés, pelenka, higénia vs. 25 ezer forint*2 mert 2 adagot kapnak
Tehát ha megtehetitek adassátok be, ha nem akkor sem garantált hogy baj lesz de sok fejfájást spórolhattok vele
Úgy kell számolni hogy a két oltás között meglegyen 4 hét szünet tehát védőnőtől érdemes megkérdezni meddig van még idő alkalmazni.
Köszi, de bocsi csak akkor miért oltás??
Az oltást azt tűvel végzik nemde?
1. Az oltás nem injekciót jelent, hanem immunizálást bizonyos kórokozók ellen. 10ből 8 oltás tény hogy injekció de nem mind.
2. Hasfájás 100000 dologtól lehet akár rota vírustól is de a hamar kiderül ha valakit rota vírus beteg mert gyakorlatilag víz állagú széklettel jár ami egy 3 hónapos gyereknél veszélyes szituáció.
A kettő nem feltétlenül függ össze.
Akkor bizti nem tűvel?
Ezt alig tudom elhinni
Rotarix az oltás neve nézz róla videót :)
Ezen az oldalon angol a szövegezés de az első kép jól prezentálja mi történik....
Az egyik legsikeresebb vakcina a Sabin csepp ami a Gyermekbénulás ellen van (erről tuti hallottál) szintén szájon át adandó és szerintem 10 milliós nagyságrendeket mentett meg a haláltól.
Az emberek tudatlansága erről nem a te hibád, az oktatás ennyire gyér.
És ezt most kérlek tényleg ne vedd magadra. Sajnos 0 tájékoztatás van manapság és az oktatási alapok se teszik lehetővé a bővebb tájékoztatást mert sok ember nem érti.
Ha kérdés merül még fel tedd fel megpróbálok értelmesen válaszolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!