Lehetnek autizmus jelei?
Elsö gyerek(lany), külföldön elünk es nem nagyon foglalkoznak a jelekkel. 9 honapos a baba.
Minden onnan indult, hogy egy youtub videon egy edesanya az autista kisfiarol meselt, a korai jelekröl amiket en is a sajat gyerekemen eszre vettem es elkezdtem aggodni.
Tehat a lanyom tartja a szem kontaktust, gagyog(mamama, bababa, tatata) vissza mosolyog rank, az arcunkat fel ismeri. Ha a neven hivom oda fordul, kuszik, maszik, meg nem probalkozik fel allni.
Nem integet papat, nem tapsol, az ujjaval csak aprobb targyakra mutat. Idegenktöl ha hirtelen hozza szolnak meg ijed es sirni kezd. Ha halkabbam kedvesen közelitenek fele akkor vissza mosolyog.
Ami aggaszt: szokott rebdesni a kezevel, neha egy helyben ül es mintha ugralna a feneken, az etetö szekbe csapkodja a labat, neha a fejet is( eves vegen altalaban),
Neha mereven kifesziti magat, es ha ölbe veszem altalaban felre nez az asztal iranyaba pl es targyakat keres a tekintetevel. Van okom aggodni? Kedvenc jateka egy szines vilagito labda a jatekos dobozbol altalaban azt veszi ki es azzal jatszik legtöbbet. Többi jatekkal kevesebbet jatszik. Sajnos csak decemberbe fogad orvos, itt mindenre csak legyintenek:(
Ezt majd csak visszatekintve fogod tudni megallapitani, hogy jelek voltak-e vagy sem, nem most.
9 honapos, nana, hogy fel az idegenektol, nana, hogy valogatos (bar sztm az nem itt kezdodik) integetes,tapsolas meg nem elvaras tole. Repetitiv mozgasokat pedig eleg sok gyerek csinal, autizmus nelkul is, de altalaban ezek eltunnek idovel, vagy nem lesznek feltunoek.
Egyaltalan nem tunik nekem korosnak, de nyilvan orvos nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!