2 éves lányom először találkozott inhalátorral, nagyon sírt, hogy szoktassam hozzá?
Jaj szegény! Nekem is két éves koromtól kellett rendszeresen inhalálnom (asztma miatt, egészen 15 éves koromig), de én nagyon bírtam, egyrészt, mert tudtam, hogy segíteni fog és jobban leszek tőle, másrészt, mert olyan izgalmas “íze” volt a gyógyszeres oldatnak, amit be kellett inhalálnom. Mondjuk én csak orvosnál vagy kórházban inhalálhattam, nem otthon, így nem igazán lett volna egyébként sem akarom kérdése. Bocsi, feltörtek az emlékek. 😅
Szerintem lehet, hogy azért van ekkora ellenérzet benne az inhalátorral szemben, mert már az orrszívás is ennyire rossz neki és azt hiszi, hogy az inhalálás is annyira kellemetlen lesz, pedig szerintem tényleg mérföldekkel elviselhetőbb. Esetleg mondd elsőre neki, hogy egyáltalán próbálja meg, mielőtt így tiltakozna ellene vagy próbáld meg az ő szintjén elmagyarázni neki, hogy miért van rá szüksége, esetleg valami kis jutalomhoz kötni (aztán, ha elmúlik a betegség/rosszullét tőle, szerintem magától is hagyni fogja). Kitartást és minden jót kívánok nektek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!