Nasivin orrsprayt hányszor lehet használni?
Én totál rászoktam, évekig használtam mire képes voltam abbahagyni. Szaglásom nagyjából rá is ment. Nem ajánlom egyáltalán. Nem is értem miért nem tiltották be!
A sós vizes spray-t használd. Természetesen nem olyan szuper, de több mint a semmi és nincs negatív hatása.
A másik ami viszont tényleg bejött, nem addiktív és jól használ is: gyertyás aromapárologtatóba "poho" olaj. Ez valami távolkeleti aromaterápiás keverék (eukaliptusz meg ilyenek), nagyon jól kinyitja az orrot! Kis zárt térben működik csak.
Kedvencem volt a Nasivin, bazi erős, de pont ezért volt jó és nincs mellékíze számomra, mint némely másiknak, pl. a Vibrocilnak.
De azért próbálj leszokni róla.
Parlagfű-allergiás vagyok és kiskoromtól kezdve minden iskolakezdés úgy indult nálam, hogy augusztus közepétől szeptember végéig taknyom, nyálam egybefolyt, folyamatos orrdugulásban is voltam. Otthon legyintettek, hogy á, meg vagy fázva, a kinti melegről bementél a hűvös szobába és megfáztál.
Egyetemista koromban mentem el allergiavizsgálatra, ekkor derült ki, hogy mitől dugul és folyik az orrom abban az időszakában az évnek.
Kezdetben még nem volt jó gyógyszer, csak a full álmosító Zyrtec, azt szedtem pár évig, mindenféle orrcseppet használva mellette. Orrcsepp nélkül aludni se tudtam, szinte csak ülve. De orrcsepp és Zyrtec mellett is 1-2 óránként felébredtem, mert úgy is folyt és dugult az orrom és nem kaptam rendesen levegőt, orrot fújni és csepegtetni kellett. Az orrfolyásom olyan volt allergia-időszakban, hogy pl. klímás intercityn ülve éreztem, hogy folyni fog az orrom, elő kéne vennem a zsepit, de már cseppent is... Szóval, mint az öregek, zsepivel a kezemben ültem.
Aztán lettek sokkal jobb gyógyszerek, most 3-4 éve a Xyzalt használom a patikus srác javaslatára és szinte nincs szükségem mellette orrcseppre, sprére sem. Augusztus 10. környékén kezdem el szedni, amikor már erősen viszket az orrom belseje és a szemem környéke és 20-30 tüsszögés jelzi naponta, hogy erősödik a parlagfű pollenszórása. Addig elviselhető. Október első, második hetéig kell szednem, mindössze két doboz gyógyszer, esténként egy szem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!